ΕΕΑ: Δικαιώθηκε ο Εργοτέλης, υποβιβάζεται η Κέρκυρα, σώζεται ο Λεβαδειακός! - Η απόφαση πρέπει να επικυρωθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας - Διαβάστε την διαδικασία που προβλέπεται

***Αναβολή στην απόφαση αναφορικά με την καταγγελία του Ολυμπιακού κατά του Μελισσανίδη περί εμπλοκής του στην ΑΕΚ, αν και ο γιός του είναι μέτοχος στον ΟΠΑΠ

Εκθεση για τον υποβιβασμό της Κέρκυρας από την Σούπερ Λίγκα θα στείλει  η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο. Η ΕΕΑ, μετά από καταγγελία του Εργοτέλη, έκρινε ότι «Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές». Η ομάδα που σώζεται είναι ο Λεβαδειακός!
Αναλυτικά η απόφαση:
«Προσφυγή – Καταγγελία της ΠΑΕ Εργοτέλης κατά της ΠΑΕ Κασσιόπη λόγω παράβασης των όρων μεταβίβασης μετοχών της.
Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές».
Αντίθετα η ΕΕΑ δεν έβγαλε απόφαση αναφορικά με την καταγγελία του Ολυμπιακού περί ασυμβιβάστου του Μελισσανίδη, ο οποίος εμπλέκεται ταυτόχρονα στον ΟΠΑΠ και την ΠΑΕ ΑΕΚ. Πάντως, ο σχετικός φάκελος εμπλουτίστηκε από την δήλωση Γεωργέα ότι ο Μελισσανίδης είναι πρόεδρος στην ΑΕΚ, στη διάρκεια της εκδίκασης της έφεσης κατά της πρωτόδικης δικαίωσης της Βέροιας, όπως επίσης και από τις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της Επιτροπής Εφέσεων, οι οποίες έκριναν ότι υπάρχει σύνδεση Μελισσανίδη-ΑΕΚ και τον τιμώρησαν για δηλώσεις που είχε κάνει μετά τον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά η ενημέρωση για το προαναφερόμενο θέμα:
Α) Εξώδικη δήλωση – Διαμαρτυρία και Πρόσκληση της ΠΑΕ Ολυμπιακός περί παραβίασης του Κανονισμού Οργάνωσης Λειτουργίας και Διεξαγωγής των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΚΥΑ 37336/2008, ΦΕΚ Β΄1590) από την ΠΑΕ ΑΕΚ.
Β) Αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί έγκρισης συμμετοχής της στα έντυπα προγράμματος των παιχνιδιών προκαθορισμένης απόδοσης της ΟΠΑΠ Α.Ε.
(Συζητήθηκε)
Επίσης, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε επίσης τις ακόλουθες αποφάσεις:
-Αίτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί ανάκλησης της από 05.12.2014 χορηγηθείσας άδειας μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
 (Υπό διάσκεψη)
-Καταγγελία της Παναχαϊκής Γυμναστικής Ένωσης κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005 περί αλλαγής έδρας και οικονομικές οφειλές.
 (Υπό διάσκεψη)
Η διαδικασία που προβλέπεται για την περίπτωση της Κέρκυρας, σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ: