Μαίνεται ο πόλεμος στον Βόλο – Πάσχος: «Αν τα σωματεία συμμετέχουν, θα συμμετέχουν σε μία εκλογή παρωδία» - Απάντηση από τη διορισμένη διοίκηση Πρωτοδικείου σε… γνώριμο στιλ


Καλά κρατεί ο… χαμός στον Βόλο, όπου η ΕΠΣ Θεσσαλίας έχει δυο διοικήσεις. Η μια αναγνωρισμένη από την ΕΠΟ που προέκυψε μέσα από τη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ΔΣ και η άλλη διορισμένη από το Πρωτοδικείο που προκήρυξε εκλογές για τις 10 Αυγούστου, όμως το σχήμα που θα προκύψει δεν πρόκειται να οδηγήσει την ομοσπονδία στην απόφαση άρσης του αποκλεισμού της ΕΠΣ Θεσσαλίας από τις τάξεις της.
Από τη μια πλευρά ο πρόεδρος της διοίκησης που προέκυψε με ψηφοφορία και μέσα από την καταστατικά προβλεπόμενη αναδιάρθρωση του ΔΣ, με αποτέλεσμα ο Μπατζιάκας (που στηρίζεται από τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο) να αποτελέσει παρελθόν, κάλεσε τα σωματεία να απέχουν από τις εκλογές και να μην πάρουν μέρος «σε μια εκλογή-παρωδία». Από την άλλη πλευρά ακολούθησε έγγραφη απάντηση σε γνώριμο στιλ που δεν φαίνεται δύσκολο να το καταλάβει κάποιος.

Αναλυτικά η δηλώσεις του Μπάμπη Πάσχου στο «Ράδιο Ένα», ο οποίος είναι πρόεδρος της αναγνωρισμένης από την ΕΠΟ διοίκησης της ΕΠΣΘ:
Γιατί ζητάει να μην συμμετάσχουν τα σωματεία σε εκλογική αναμέτρηση και δεν βάζει υποψηφιότητα: «Είναι πάρα πολύ απλό. Αν εμείς κατεβαίναμε σε εκλογές σημαίνει ότι θα νομιμοποιούσαμε τη διοίκηση πρωτοδικείου. Διότι η διοίκηση πρωτοδικείου αποφάσισε ΓΣ και εκλογές. Εμείς στραφήκαμε κατά της διοίκησης πρωτοδικείου για να αποδείξουμε ότι υπάρχει διοίκηση. Ήταν μία πρωτόγνωρη απόφαση η οποία δεν μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη το σκεπτικό. Πολλές αποφάσεις έχουμε που μετά καταρρίπτονται. Και μη νομίζει ότι αυτή δεν θα καταρριφθεί, υπάρχει αίτηση τριτανακοπής. Θα περιμένουμε να δούμε αν θα γίνουν οι εκλογές και θα δούμε πώς θα πράξουμε. Μέχρι στιγμής πάντως δεν βγήκε επίσημα η απόφαση».
Στη συνέχεια τόνισε: «Αν τα σωματεία συμμετέχουν, θα συμμετέχουν σε μία εκλογή παρωδία γιατί για μένα είναι παρωδία, από τη στιγμή που υπάρχει διοίκηση εκλεγμένη μέχρι το 2017. Εγώ και τα υπόλοιπα επτά μέλη, είμαστε διοίκηση μέχρι το Μάρτιο του 2017 και δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσει κάποιος. Δύο τρόποι υπάρχουν να μην υπάρχουμε. Ή να παραιτηθούμε από μόνοι μας, ή να μας κάνει μομφή η Γενική Συνέλευση. Γι αυτό δεν τα δέχεται και η ΕΠΟ όλα αυτά. Είναι πρωτόγνωρα. Έρχεται το πρωτοδικείο και απορρίπτει τα δικά μας ασφαλιστικά μέτρα τρεις φορές. Εδώ λένε ότι δεν υπάρχει διοίκηση. Δεν υπάρχει διοίκηση»;
Για τις αποφάσεις των πρωτοδικείων που νομιμοποιούν τις εκλογές: «Το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και αυτό είναι με νόμο. Θα το αμφισβητήσουμε; Η ΕΠΟ λέει ότι δεν αναγνωρίζει διοίκηση πρωτοδικείου. Δεν υπάρχει για την ΕΠΟ. Υπάρχει επίσημη διοίκηση υπό τον κ. Πάσχο. Μπείτε στο σάιτ της ΕΠΟ για να δείτε ποιον λέει πρόεδρο της ΕΠΣΘ. Λέει Μουλάς; Είναι φίλος μου ο Μουλάς, αλλά προφανώς πήγε να διεκπεραιώσει κάποια καθήκοντα. Είναι αναρμόδια όλα αυτά τα δικαστήρια. Θα μου πείτε γιατί πήγατε; Γιατί αν δεν πηγαίναμε θα μας έλεγαν όλοι ότι δεν το κυνηγήσαμε. Εμείς θέλαμε να πάμε να πούμε σε αυτούς τους κυρίους ότι πήρατε λάθος αποφάσεις.
Για τις εκλογές: «Να πάμε στις εκλογές στις 10 του μηνός. Αν 28 Αυγούστου δεν αρθεί η τιμωρία, δεν γίνεται να γυρίσει κάποιος να γυρίσει και να πει εσείς που είστε η αναγνωρισμένη διοίκηση από την ΕΠΟ ελάτε να βοηθήσετε. Γι αυτό προειδοποιώ και λέω. Είναι στη διακριτική ευχέρεια των σωματείων. Αν δεν λυθεί το πρόβλημα και δεν παίξουμε μπάλα φέτος, γιατί εκεί οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια, εμείς θα νίψουμε τα χέρια μας. Αυτές οι έμμεσες απειλές των εκλογών έχουν ισχύσει και στο παρελθόν και τις έχουμε κερδίσει με πολλές μάχες. Άρα λοιπόν εμείς ξέρουμε από διαδικασίες χρόνια τώρα, αλλά εμείς δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε μία διοίκηση που δεν αναγνωρίζεται. Αυτό είναι απλό. Τα σωματεία πρέπει να επιλέξουν. Ούτε εκβιαστικό είναι, ούτε τίποτα. Είναι η τελευταία παρέμβαση που κάνω. Τα σωματεία θα αποφασίσουν τι επιτέλους θέλουν». 
Για το επεισόδιο με τον Μπέο: «Έχουν πάρει όλα τον δρόμο τους».
Η ανακοίνωση της διοίκησης Πρωτοδικείου της ΕΠΣ Θεσσαλίας:

«Η διαδικασία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Θ. συνεχίζεται κανονικά. Δυστυχώς οι γνωστές γραφικές καρικατούρες που ταλανίζουν το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν εννοούν να κάτσουν στα αυγά τους. Αφού απώλεσαν κάθε ελπίδα ανατροπής της ορισθείσας διοίκησης Ε.Π.Σ.Θ. από το Πρωτοδικείο μετά και την νέα απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων, συνεχίζουν να διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες τρομοκρατώντας τα σωματεία. Η αψυχολόγητη πλέον συμπεριφορά ορισμένων έχει ενταθεί πολύ περισσότερο με τον μεγάλο καύσωνα. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι προκαλούν θυμηδία στο κοινό με το να αυτοπροβάλλονται σαν διοίκηση, από την στιγμή που όλα τα βιβλία, βιβλιάρια ταμείων και ό,τι σχετικό παραδόθηκε με το Νόμο στα χέρια της τρέχουσας διοίκησης από τους πρώην συνεργάτες τους. Γι αυτό αν τους συναντήσετε, δείξτε τους συμπόνια με ένα παγωμένο νερό, που μπορεί να τους συνεφέρει. Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στις 10 Αυγούστου και στις 11 Αυγούστου θα υπάρχει νέα διοίκηση της Ε.Π.Σ.Θ».