Ο κανονισμός "εξασφαλίζει" την προβολή της καλής πλευράς της διαιτησίας

Δυο ολόκληρα άρθρα υπάρχουν στον κανονισμό που δίνει τη δυνατότητα στους αρμοδίους να προβάλλουν τη θετική πλευρά της διαιτησίας. Ρέφερι ή βοηθός αλάνθαστος δεν μπορεί να υπάρξει, κακά τα ψέματα και η κριτική μέρος του παιχνιδιού είναι, όμως μέρος του παιχνιδιού πρέπει να είναι και η δημοσιοποίηση των πρώτων, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον κανονισμό.
Το ένα άρθρο του κανονισμού δίνει τη δυνατότητα στην προβολή των ρέφερι είναι το 55 και έχει το τίτλο «Ηθικές αμοιβές στους διαιτητές». Αυτό δεν έχει να κάνει με τις εγχώριες διοργανώσεις, παρά αναφέρεται σε εξαίρετη επίδοση ή συμμετοχή διαιτητή, ακόμη και παρατηρητή, σε διεθνείς διοργανώσεις. 
Μια καλή ιδέα είναι να βραβευτεί ο διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος ανέβηκε στην ελίτ κατηγορία της ΟΥΕΦΑ ενώ σφύριξε τελική φάση Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων Ελπίδων. Επίσης, η διεθνής ρέφερι Θάλεια Μήτση και η βοηθός Χρύσα Κουρομπύλια πήραν μέρος σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.
Αναλυτικά το άρθρο 55 αναφέρει: «Για όλως εξαίρετη επίδοση ή συµµετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις ή άλλες εξαιρετικές υπηρεσίες, που συµβάλλουν στην αναβάθµιση του κύρους και της αξιοπιστίας της διαιτησίας απονέµονται στους διαιτητές ή παρατηρητές, στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου, µε απόφαση του ∆.Σ. της Ε.Π.Ο., µετά από πλήρως αιτιολογηµένη πρόταση της Κ.Ε.∆./Ε.Π.Ο., οι
παρακάτω ηθικές αµοιβές:
α) Εύφηµος µνεία
β) Έπαινος».
Παράλληλα το άρθρο 56 με τον τίτλο «Ετήσιες βραβεύσεις διαιτητών» αναφέρει: «1. Πριν από την έναρξη των πρωταθληµάτων η Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., µετά από πρόταση της οικείας ένωσης, δύναται µε απόφασή του, εφόσον υπάρχουν οικονοµικές δυνατότητες, να καθιερώνει χρηµατικά βραβεία στους τρεις (3) πρώτους διαιτητές της κάθε κατηγορίας πρωταθλήµατος.
2. Η σχετική δαπάνη για την Α’ και Β΄ Εθνική κατηγορία βαρύνει την οικεία επαγγελµατική ένωση, για τις Εθνικές Ερασιτεχνικές κατηγορίες βαρύνει την Ε.Π.Ο. και για τα πρωταθλήµατα ευθύνης των Ε.Π.Σ., που θεωρούνται ως µια κατηγορία πρωταθλήµατος,
την οικεία ένωση.
3. Η σειρά κατάταξης καθορίζεται µε βάση τον τελικό πίνακα βαθµολογίας των διαιτητών.
4. Η Ε.Π.Ο. επιβραβεύει µε χρηµατικό έπαθλο, που αποφασίζεται από την Ε.Ε. µετά από εισήγηση της Κ.Ε.∆., διαιτητές που επιλέχθηκαν να διευθύνουν αγώνες της Τελικής
φάσης Παγκοσµίων Κυπέλλων (Ανδρών/Γυναικών) FIFA, Ευρωπαϊκών Πρωταθληµάτων (Ανδρών/Γυναικών) UEFA και Τελικούς Αγώνες UEFA Champions League και UEFA Europa League».