Συνολικά 183 οι εκπαιδευτές - Το ζητούμενο είναι η αξιοποίησή τους, αν όχι όλων, των πιο ικανών, επειδή ούτε αυτό γίνεται - Μέχρι τώρα ελάχιστοι προσφέρουν αλλά δεν φταίνε όσοι είναι στη... ναφθαλίνη

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ ο πίνακας των εκπαιδευτών της 1ης, 2ης και 3ης Κατηγορίας. Ο πίνακας των εκπαιδευτών της πρώτης κατηγορίας απαρτίζεται από 73 πρώην ρέφερι, μεταξύ αυτών και οι Μαζαράκος, Γκαϊτατζής, Σταθόπουλος, Τρύφων, Ιωάννα Κωνσταντινίδου, Κάκος, Παπαδάκος, Βέλλιος, Αμυγδαλής, οι οποίοι δεν αξιολογήθηκαν ως παρατηρητές. Ο πίνακας των εκπαιδευτών της 2ης κατηγορίας από 86 πρώην ρέφερι και βοηθός και ο αντίστοιχος της 3ης κατηγορίας από 24. Δηλαδή όλοι οι εκπαιδευτές είναι συνολικά 183.
Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι είναι πάρα πολλοί για τις ανάγκες των ενώσεων. Προβλέπουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν πρόκειται να κάνει κανένα μάθημα! Καμία ΚΕΔ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το έμψυχο υλικό των εκπαιδευτών, ιδιαίτερα τώρα που οι εποχές είναι δύσκολες, άρα κάποιος θα το σκεφθεί πολύ να μετακινηθεί ακόμη και σε όμορο νομό για να κάνει μάθημα.
Παράλληλα υπάρχει ένα ακόμη ερώτημα: Χωρίς διάθεση να προσβάλουμε κανέναν, με το να απαντήσει κάποιος σε 20 ερωτήσεις και να δει και δέκα φάσεις στο βίντεο τεστ, από πού προκύπτει ότι κάνει για εκπαιδευτής.

Ακόμη και αν δεχθούμε ότι κάνουν όλοι, είναι πολύ δύσκολο (έως απίθανο) να αξιοποιηθούν. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρμόδιοι δεν πρέπει να βρουν τρόπο αφού μαθήματα διαιτητών στις ενώσεις γίνονται κάθε εβδομάδα ή κάθε 15 μέρες.