ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Μέχρι το 90' ...παίζονταν οι πίνακες - Δυο σώθηκαν στο τέλος, ποιοι έμειναν εκτός

Μέχρι την τελευταία στιγμή κρίνονταν πολλά αναφορικά με τους πίνακες της διαιτησίας. Το θρίλερ κράτησε μέχρι το… 90’, δηλαδή ελάχιστα πριν την έναρξη του ΔΣ της ΕΠΟ, όπου υποβλήθηκαν προς έγκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν ολοκληρωθούν οι αξιολογήσεις των ρέφερι της Σούπερ Λίγκας κάποιοι σώθηκαν και κάποιοι έμειναν εκτός στο παραπέντε.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο διεθνής Θανάσης Γιάχος (Χίου) ήταν το ηχηρό όνομα που θα έμενε εκτός. Το όνομά του …έπαιζε στη διαιτητική πιάτσα, δηλαδή ότι θα βγει εκτός, όμως σώθηκε πριν οι πίνακες σταλούν προς επικύρωση στο ΔΣ της ΕΠΟ! Ετσι οι αρμόδιοι φέρονται να …διάγραψαν το όνομα του Γιώργου Λιαχούδη (Μακεδονίας)! Αλλιώς δεν χωρούσε ο Γιάχος, αφού ο αριθμός των 26 διαιτητών είχε συμπληρωθεί και ήταν το… ταβάνι στον πίνακα της μεγάλης κατηγορίας.
Το δεύτερο θρίλερ που παίχθηκε, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, έχει σχέση με τον Δημήτρη Θάνο (Γρεβενών). Κι αυτός φέρεται την τελευταία στιγμή να παρέμεινε την Σούπερ Λίγκα, καθώς αρχικά οι αρμόδιοι τον είχαν στείλει στην… έξοδο! Και για να χωρέσει λέγεται ότι πήρε τη θέση του Γιώργου Δασκαλόπουλου (Κορίνθου).
Ο κοινός παρανομαστής, αναφορικά με τις… καραμπόλες της τελευταίας στιγμής είναι ο εξής: Οι αρμόδιοι προτίμησαν να βγάλουν κάποιον έμπειρο, παρά κάποιον από τους επτά που προήλθαν από την Σούπερ Λίγκα, όπου η πλειοψηφία των ονομάτων αποτελούν μεγάλες εκπλήξεις και κάποια από τα ονόματα κανείς δεν τα περίμενε, ούτε είχαν αξιόλογη πορεία στην Σούπερ Λίγκα.
Συγκεκριμένα στην Σούπερ Λίγκα ανέβηκαν οι: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Σελίμος (Λακωνίας), Τζήλος (Λάρισας), Καραντώνης (Ημαθίας), Φωτιάδης (Σερρών), Κιοτζένης (Ξάνθης) και Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).
Πλην των Δασκαλόπουλου, Λιαχούδη, εκτός έμειναν και οι : Ιωαννίδης (Αργολίδας), Αμπάρκιολης (Καβάλας), Κάμπαξης (Εύβοιας), Ντίτσος (Πρέβεζας), Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Μαντάκης (Ημαθίας), Τοπούζης (Θράκης), και Κουτσιαύτης (Αρτας).

Ουδέτεροι παρατηρητές της διαιτησίας επισημαίνουν ότι η ΚΕΔ πήρε μεγάλα ρίσκα. Για την ακρίβεια το παρατράβηξε, αφού κάποιοι από τους …νεοφώτιστους ρέφερι δεν είναι έτοιμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους τρεις που έχουν τον όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης από τον ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη, εκτός ήταν να μείνει μόνο ο Αμπάρκιολης για αγωνιστικούς λόγους, όμως δεν διασώθηκαν ούτε οι Ιωαννίδης, Κάμπαξης.