Ο Ξανθιώτης Γιώργος Γκοδόλιας θα είναι επικεφαλής του ιατρικού τιμ των Εθνικών ομάδων – Ο διακεκριμένος επιστήμονας, ο οποίος διαπρέπει στη Γερμανία, θα προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του


Σύντομο Βιογραφικό
Σπουδές:
1969-1976 Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Παν/μίου.
1976-1977 Ειδικότητα στη χειρουργική κλινική St.Marien Hospital της Κολωνίας
1977 Δίπλωμα Αθλητιάτρου από το Σύλλογο Αθλητιάτρων Βόρειας Ρηνανίας
1978 Υποειδικότητα του Αθλητιάτρου από τον Ιατρικό Σύλλογο Βορειας Ρηνανίας, παρακολουθώντας συνολικά 48 σεμινάρια αθλητιατρικής που ανταποκρίνονται συνολικά σε 742 ώρες εκπαιδεύσεως στο αντικείμενο αυτό
1978-1988 Συνέχιση της Ειδικότητας του Ορθοπαιδικού στην κλινική Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας στο St Josef Krankenhaus, Engelskirchen, D-5250. Εργασία σα βοηθός, επιμελητεύων, και σαν πρώτος Επιμελητής με καθήκοντα αναπληρωτή Διευθυντή της Κλινικής.
1981 Ειδικότητα Ορθοπαιδικού μετά από εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη
1986 Διδάκτορας στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης
1987 Υποειδικότητα χειροθεραπείας από τον Ιατρικό Σύλλογο Βόρειας Ρηνανίας (παρακολούθηση 9 σεμιναρίων)
1989-1991 Πρώτος επιμελητής με καθήκοντα αναπληρωτή διευθυντή στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Bochum, στο νοσοκομείο του Herne. Παράλληλα είχε αναλάβει μέρος των παραδόσεων του μαθήματος της Ορθοπαιδικής, την οργάνωση και τέλεση σχετικών σεμιναρίων και γενικότερα την επίβλεψη του προγράμματος σπουδών στο εξάμηνο που διδάσκεται η Ορθοπαιδική.
1991 Υποειδικότητα Φυσικής Ιατρικής
1991-σήμερα. Αναπληρωτής Καθηγητής και στη συνέχεια Καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο της Αθλητιατρικής με έμφαση στους τραυματισμούς και τις παθήσεις του κινητικού συστήματος στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Παράλληλα συνεργάζεται με ομάδες ποδοσφαίρου Α΄ εθνικής κατηγορίας στη Γερμανία.
Επιστημονική εμπειρία:

Διδασκαλία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Άθληση και Ποιότητα Ζωής» των ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διδάσκων του μαθήματος «Λειτουργική Ανατομική».

ΜΑΧΗΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
Ο Γιώργος Γκοδόλιας δεξιώθηκε για μια ακόμη χρονιά τους φίλους του στο εξοχικό του στο Κουτσό Ξάνθης

Μέσα σε μια λαμπρή εκδήλωση στο εξοχικό του στο Κουτσό ο ξανθιώτης γιατρός Γιώργος Γκοδόλιας δεξιώθηκε τους φίλους του, κάτι που κάνει εδώ και δέκα χρόνια, διατηρώντας το έθιμο. Εδώ και πολλά χρόνια ο σημαντικός αυτός επιστήμονας που χαίρει μεγάλης εκτίμησης και αγάπης από τους ξανθιώτες, έδωσε το στίγμα της αγάπης που τρέφει και αυτός προς όλους τους ξανθιώτες, οι οποίοι για μια ακόμη φορά τον τίμησαν με την παρουσία τους στην μεγάλη στιγμή του γιατρού. Άνθρωπος χαμηλών τόνων, απλός, πράος και πάνω από όλα αγαπητός στην κοινωνία της Ξάνθης, για το κοινωνικό , αλλά και επιστημονικό έργο που προσφέρει. Κάθε χρόνο ο γιατρός πραγματοποιεί δυο εκδηλώσεις.
Η πρώτη είναι η δεξίωση που παραθέτει στους φίλους του και η δεύτερη το φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιείται στο γήπεδο του Μαγικού αμέσως μετά την δεξίωση. Αυτές τις στιγμές ο κ. Γκοδόλιας θέλει να τις μοιράζεται με την οικογένεια του, αλλά και με τους φίλους του που έρχονται από διάφορα μέρη, δίνοντάς του χαρά και ικανοποίηση.
Κάθε χρόνο η εφημερίδα μας καλύπτει τις δυο εκδηλώσεις του γιατρού Γιώργου Γκοδόλια και δέχεται με χαρά την πρόσκλησή του. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. Αλέκος Κοντός, ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Σγουρίδης, ο πρώην προπονητής μπάσκετ κ. Κουρμουτζόγλου, οι γιατροί Γιάννης Πετκίδης , Χρήστος Μπίκος, ο κ. Ταξιλδιάρης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ Άρης Πιαλόγλου, ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Επιτρόπου, ο σύμβουλος της ΕΠΣ Ξάνθης Παναγιώτης Ελευθεριάδης, ο πρώην δήμαρχος Ιάσμου κ. Αμούντζας, ο φυσιοθεραπευτής του Πανθρακικού Χρήστος Κούτρας, ο φυσιοθεραπευτής από την Θεσσαλονίκη Γιώργος Κούτρας, ο ηλεκτρολόγος Απόστολος Τσάκαλος, ο πρόεδρος του Αστέρα Μαγικού Λεωνίδας Ελευθεριάδης, ο πρώην διαιτητής Α΄ εθνικής Κυριάκος Κοντογιαννίδης, ο πρώην Δήμαρχος Ιάσμου Δημήτρης Καζάκης, ο πρώην προπονητής της ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ Νίκος Καραγεωργίου, ο προπονητής της ΣΚΟΝΤΑ Νίκος Κεχαγιάς, οι πρώην ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ Μιχάλης Ιορδανίδης, Δημήτρης Μήτογλου, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης Νίκος Λεμονίδης, Γιάννης Γιοβανούδης, ο γιός του κ. Ταξιλδιάρη, ο πρώην πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ κ. Κοντός, ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αστέρα Μαγικού Λεωνίδας Ελευθεριάδης, ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων Παναγιώτης Σαρχόσης, ο αδερφός του Στράτος, καθώς και πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων, η οικογένεια του γιατρού.
Βέβαια, αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στους δυο πολύ καλούς του φίλους, τον Λάκη Σαρχόση και τον Ανέστη Μυλωνά, οι οποίοι για μια ακόμη φορά έκλεψαν την παράσταση με το κέφι τους και το γέλιο που σκόρπισαν με την εμφάνιση τους, διακόπτοντας τη φυσική ροή της εκδήλωσης.
Ακόμη, άριστος στο τελετουργικό ο Νίκος Τσιτσέλης, που για μια ακόμη φορά έφερε εις πέρας μια τέτοια διοργάνωση, η οποία απαιτεί αρκετό χρόνο, ώστε να είναι όλα στην εντέλεια και να φύγουν όλοι οι προσκεκλημένοι ευχαριστημένοι.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στους παλαιμάχους του Αστέρα Μαγικού και της ομάδας του γιατρού, έληξε 2-2, αλλά λόγω της βροχής, που είχε ήδη αρχίσει δεν υπήρξε η προβλεπόμενη διαδικασία των πέναλτι.
Ο μπουφές που υπήρχε ήταν του καταστήματος « ΦΡΕΣ» του Μπάμπη Χατζημεστή. Μετά την λήξη του αγώνα, ακολούθησε νέο τσιμπούσι με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Πριν την έναρξη του αγώνα και αφού είχαν βγει οι ομάδες την αναμνηστική φωτογραφία, τιμήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Αστέρα Μαγικού και σύμβουλος της ΕΠΣ Ξάνθης, Παναγιώτης Ελευθεριάδης για την παραχώρηση του γηπέδου του Μαγικού. Μάλιστα, το στεφάνι, που ήταν φτιαγμένο από ελιά ήταν χορηγία κατοίκων της Μαρώνειας.
Αυτές οι στιγμές θα μείνουν χαραγμένες στην μνήμη του εξαίρετου επιστήμονα και ανθρώπου Γιώργου Γκοδόλια.
Άντε και του χρόνου να είμαστε όλοι εκεί, γεροί και δυνατοί, πάνω από όλα με υγεία.
Γιάννης Τσιλιγκιρίδης

Στην φετινή εκδήλωση, όπου γιόρτασε τα 65 του χρόνια, το παρών έδωσαν ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός και ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς.

www.eidiseis.gr
Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος 2010 17:06

Ωραίος ως Έλληνας

Γεννήθηκε στα μέρη του Δημόκριτου. Περπάτησε στους δρόμους που περπάτησε και ο Πρωταγόρας. Κατάγεται από το Κουτσό της Ξάνθης και έχει ρίζες Σαρακατσάνικες. Ο Γιώργος Γκοδόλιας, είναι ένας διακεκριμένος γιατρός και ξεχωριστός άνθρωπος. Το 1968, τελειώνοντας το εξατάξιο γυμνάσιο στην Ξάνθη, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ιατρική σχολή στη Θεσσαλονίκη. Αμέσως μετά, με την ευχή των γονιών του, λίγα λεφτά στην τσέπη κι ένα εισιτήριο πήρε το τρένο που το έλεγαν «Ακρόπολη», να πάει για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία. Αντί για αποσκευές είχε μαζί του τους στόχους και τα όνειρά του.
Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα: Να μάθει τη γλώσσα, να δουλεύει για τα απαραίτητα και να διαβάζει όσο γίνεται πιο πολύ. Γνώριζε, άλλωστε, ότι ο άνθρωπος που σκύβει πάνω σε βιβλία αποκτά ορθό πνεύμα.
Στήριγμά του στη Γερμανία στα πρώτα του βήματα ήταν ο παιδικός του φίλος Κούλης Ταξιλδάρης, που βρισκόταν ήδη εκεί κι αυτός για μεταπτυχιακές σπουδές.
Σήμερα ο Γιώργος Γκοδόλιας είναι πρόεδρος των ορθοπεδικών γιατρών της Βορείου Γερμανίας και διευθυντής της Ορθοπεδικής κλινικής στο νοσοκομείο του Χένρε Βάινε. Οι χειρουργικές επεμβάσεις της ομάδας του ξεπερνούν τις 17.500. Αριθμός μεγάλος, και κατά πολύ μεγαλύτερος, από το δεύτερο σε αριθμό επεμβάσεων νοσοκομείο της Γερμανίας. Και από ότι γνωρίζω, δεν είναι λίγες οι φορές, που εξέτασε δωρεάν ασθενείς από το Κιλκίς.
Στις 30 του περασμένου Ιούνη ο Γκοδόλιας γιόρτασε τα εξηκοστά του γενέθλια σ’ ένα κέντρο λίγο έξω από τον Ίασμο. Εκτός από γιορτή ήταν και μια σύντομη διαδρομή στη ζωή του. Ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο πάνω σε βαθιές πατημασιές και σε γλυκές αναπολήσεις.
Φίλοι από παντού ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και μοιράστηκαν όλοι μαζί κάποιες στιγμές, ικανές να σταματούν τη ροή του χρόνου, σε σταθμούς που κρατά φωτεινούς η μνήμη.
Ένας από τους τυχερούς προσκεκλημένους εκείνης της βραδιάς ήμουν κι εγώ. Τυχερός, γιατί είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά έναν άνθρωπο που όλη η ζωή του επιβεβαιώνει τα λόγια του Μένανδρου: «Πόσο χαριτωμένος είναι ο άνθρωπος, όταν πράγματι είναι άνθρωπος». Όταν ξεπερνά την πίκρα του ποιητή ότι: «Όπου κι αν πάω παντού η Ελλάδα με πληγώνει», ίσως γιατί μέσα στον ξένο κόσμο μπορεί να κρατά ακέραιο τον κόσμο του. Έναν κόσμο βγαλμένο από της ψυχής τα μύχια. Τον κόσμο της αγάπης και της δημιουργίας. Της χαράς και της ανθρωπιάς. Έναν κόσμο ολόκληρο που ακούει στο όνομα Γκοδόλιας.
Στιγμές σαν κι αυτές διαστέλλουν τη ζωή, γιατί την μετρούν με τις αισθήσεις, κι όχι με το ρολόι. Ιδιαίτερα, όταν το λούκι του χρόνου αδειάζει χαρές από άλλες εποχές. Μυρωδικά από άλλους καιρούς. Ενθυμήματα που νοστιμεύουν τη ζωή. Στιγμές σαν κι αυτές μένουν παντοτινές. Αμετάβλητες  και αθρυμμάτιστες στο χρόνο σαν τις πιο μεγάλες αλήθειες.
Ήταν μια βραδιά που δεν χωρά σε φραστικές διατυπώσεις, καθώς μέσα από το «κρυφό» της φως ξεπηδούσε η ζωή στην πιο γλυκιά της έκφραση. Ιδιαίτερα, όταν ξετυλίγονταν στην οθόνη προβολής εικόνες από αγαπημένα πρόσωπα, με τη μάνα να έχει πάντα  πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ήταν ένα όμορφο συναπάντημα του τότε και του τώρα. Μια νύχτα με πολύ «φως».  Ένα φως διαφορετικό, σαν κι αυτό της Δήλου. Τόσο φωτεινό, που στα συνηθισμένα μάτια δεν φαίνεται.
Αν η ζωή κουβαλά το νόημα που της δίνουμε, το κύριο νόημα της βραδιάς εκείνης ήταν ένα: Ότι το «είναι» του κάθε ανθρώπου το ορίζει ο ίδιος. Το καθορίζει η ψυχή και η συνείδησή του. Για να φτάσει κανείς στην Ιθάκη, εξαρτάται από το πόσο γερό είναι το «κατάρτι» που κρατά τα πανιά. Από το πως ξεπερνά ο νους τις συμπληγάδες… 
Κάποιοι άνθρωποι είναι από μόνοι τους μια ολόκληρη σχολή. Με τη στάση τους τα λένε και τα δείχνουν όλα. Κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν από τους άλλους. Κάποιοι άνθρωποι μας βοηθούν να δούμε με άλλα μάτια τον κόσμο. Γιατί, όπου κι αν είναι, δημιουργούν έναν παράδεισο. Όπου κι αν ζουν, εκεί γεννιέται ένας τόπος.
Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Γιώργος Γκοδόλιας. Γιατί, σε μια εποχή, όπου οι αξίες  ξεθωριάζουν  σαν τις νερομπογιές, αυτός αντέχει να κρατά ψηλά τον ουρανό για να χωρέσει να περάσει όρθιος ο άνθρωπος.

Νίκος Κωνσταντινίδης