Γκιρτζίκης: «Η διαδικασία της εκλογής των δικαστικών οργάνων προσφέρει μια σαφή υπεροχή απέναντι στον καθένα που επιχειρεί να περιορίσει τους κανόνες λειτουργίας στα μέτρα του»

Για τους δυο λόγους που γίνεται η έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ αναφέρθηκε στην πρώτη ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης. Για το θέμα της εκλογής των τακτικών δικαστών που θα στελεχώσουν τις δικαστικές επιτροπές της ομοσπονδίας τόνισε ότι «στην ουσία πρόκειται για την πρώτη απόπειρα να υλοποιηθούν στην πράξη σημαντικές διατάξεις του νέου, εναρμονισμένου με τη FIFA, Καταστατικού της Ε.Π.Ο. και πως «η διαδικασία της εκλογής αυτής διευρύνει αποφασιστικά τη δημοκρατική νομιμοποίηση της επιλογής των δικαστικών οργάνων και προσφέρει στην Ε.Π.Ο. και στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια σαφή υπεροχή απέναντι στον καθένα που επιχειρεί να περιορίσει τους κανόνες λειτουργίας στα μέτρα του». Για το θέμα της επικύρωσης της ποινής αποβολής της ΕΠΣ Θεσσαλίας τόνισε ότι «αφορά ακριβώς στη ρήτρα ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας και έτσι εκτιμώ πως πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους ανεξαιρέτως και χωρίς καμία διάθεση προσωπικής ή άλλης αντιπαράθεσης».
Αναλυτικά η ομιλία του:
«Αγαπητοί εκπρόσωποι των Ενώσεων – Μελών της Ε.Π.Ο.

Η Γενική Συνέλευση που διεξάγεται σήμερα αποτελεί μια κομβικής σημασίας εξέλιξη στην πορεία εκσυγχρονισμού των διαδικασιών οργάνωσης, λειτουργίας και διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.
Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη απόπειρα να υλοποιηθούν στην πράξη σημαντικές διατάξεις του νέου, εναρμονισμένου με τη FIFA, Καταστατικού της Ε.Π.Ο. και μάλιστα σε μια κορυφαία επιλογή όπως είναι η εκλογή, με τον δημοκρατικότερο τρόπο από το σώμα της γενικής Συνέλευσης, όλων των δικαστικών οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Η διαδικασία της εκλογής αυτής διευρύνει αποφασιστικά τη δημοκρατική νομιμοποίηση της επιλογής των δικαστικών οργάνων και προσφέρει στην Ε.Π.Ο. και στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια σαφή υπεροχή απέναντι στον καθένα που επιχειρεί να περιορίσει τους κανόνες λειτουργίας στα μέτρα του.
 Είμαι απολύτως βέβαιος για το πνεύμα δημοκρατίας που θα κυριαρχήσει στην εκλογή που θα εξελιχθεί σε λίγη ώρα.
 Ταυτόχρονα, καλούμαστε, ως το κυρίαρχο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, να υπερασπιστούμε, στον ανώτερο δυνατό βαθμό, την πλήρη ισχύ του Καταστατικού μας σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης και λειτουργίας της Ε.Π.Ο. και των Ενώσεων – μελών της και χωρίς καμία έκπτωση, ειδικά στο μέγα ζήτημα της ρήτρας ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας.
 Το θέμα που αφορά στην Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας αφορά ακριβώς στη ρήτρα ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας και έτσι εκτιμώ πως πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους ανεξαιρέτως και χωρίς καμία διάθεση προσωπικής ή άλλης αντιπαράθεσης.
Τη ρήτρα αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και στην απόλυτη εφαρμογή της σε όλες μας τις εκδηλώσεις να ανακαλύψουμε την τεράστια δύναμη που έχει το ποδόσφαιρο να λύνει εντός του και με αποκλειστικά δικές του διαδικασίες όλα του τα ζητήματα.

 Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας».