Η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό της ΕΠΟ - Ο Μπονταλάζ επιβεβαίωσε ότι το αυτοδιοίκητο της ΦΙΦΑ είναι αδιαπραγμάτευτο

Μήνυμα προς τον επόμενο υφυπουργό Αθλητισμού, ή στον Κοντονή εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας τον επιλέξει για το ίδιο πόστο αποτελεί η ομιλία από τον Επικεφαλής των Αθλητικών Νομικών Υπηρεσιών της ΟΥΕΦΑ Ζακ Μπονταλάζ, ο οποίος εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία στην Έκτακτη ΓΣ της ομοσπονδίας. «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η ΕΠΟ μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της UEFA, όταν υπάρχει ανάμιξη κράτους στα θέματα του ποδοσφαίρου. Όλοι γνωρίζετε ότι μέσα σε αυτό τον χρόνο, η UEFA και η FIFA στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις την ΕΠΟ απέναντι στην προσπάθεια παρέμβασης της Κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπονταλάζ, γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που οι κυβερνητικές προσπάθειες παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο είναι πολύ συχνές.  

Οσον αφορά στην Εκτακτη ΓΣ η αντιπολίτευση υπέστη μια ακόμη συντριβή. Δεν ήθελε να διεξαχθεί ψηφοφορία για την επικύρωση της αποβολής της ΕΠΣ Θεσσαλίας, κάτι που έγινε με 142 «ναι», τα «όχι» ήταν οκτώ, τα «παρών» τέσσερα συν τρεις αποχές από τους εκπροσώπους της ΕΠΣ Λάρισας.