Τι είναι πιο σημαντικό; - Να άρει ο Κοντονής την αθλητική αναγνώριση της ΕΠΟ ή να άρει η ΦΙΦΑ την ποδοσφαιρική της; - Ο υφυπουργός θα δείξει στους εκπροσώπους τον ομάδων την επιστολή του Ινφαντίνο με τη θέση της ΟΥΕΦΑ για τη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου;

Πριν ο Κοντονής καλέσει στο γραφείο του τους εκπροσώπους των Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας), συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη δήθεν για να τον προειδοποιήσει για τον κίνδυνο Grexit. Από την ΕΠΟ τονίζουν ότι δεν μπορεί να συμβεί γιατί δεν προβλέπεται από τον νόμο να μπουν τακτικοί δικαστές στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι άλλες οι Πειθαρχικές Επιτροπές και άλλο το Διαιτητικό Δικαστήριο. Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο έχει στείλει σχετική επιστολή στον Κοντονή.
Βέβαια ένα ακόμη ερώτημα είναι γιατί ο Κοντονής δεν κάλεσε στο γραφείο του και τον Γκιρτζίκη.

Πάντως, ακόμη και αν ο υφυπουργός άρει την αθλητική αναγνώριση της ΕΠΟ δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Το πρόβλημα θα παρουσιαστεί εφόσον οι δυο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές άρουν την ποδοσφαιρική αναγνώριση της Ομοσπονδίας. Τότε θα γίνει Grexit.