ΣΟΚ! – Ο πρόεδρος Πρωτοδικών παραδέχθηκε ότι ο νόμος Κοντονή για τους τακτικούς δικαστές «είναι αντισυνταγματικός¨»! – Ποια είναι η… εξωπραγματική-ασύλληπτη έμπνευση (για τα παγκόσμια ποδοσφαιρικά δεδομένα) ενόψει του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

Μεγάλο θέμα αναφορικά με το νόμο Κοντονή «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» δημιουργεί η, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θέση του προέδρου Πρωτοδικών Σπύρου Γεωργουλέα. «Είναι αντισυνταγματικός ο νόμος», φέρεται να ξεκαθάρισε ο δικαστικός λειτουργός αναφορικά με το… κομμάτι της στελέχωσης των Πειθαρχικών Επιτροπών του ποδοσφαίρου από τακτικούς δικαστές!  
Ο κ. Γεωργουλέας είναι μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του υφυπουργείου αθλητισμού και το παραπάνω  ανέφερε στην συνάντηση (21/10) της προαναφερόμενης Επιτροπής, με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Τοπολιάτης. Σε αυτή συζήτησαν την υποβολή προτάσεων από την ομοσπονδία για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υφυπουργός Αθλητισμού και αναμένεται να είναι έτοιμο αρχές του 2016.
Παράλληλα ο κ. Γεωργουλέας εξήγησε ότι «για να είναι συνταγματικός ο νόμος θα πρέπει οι Πειθαρχικές Επιτροπές να ορίζονται από το Πρωτοδικείο (σ.σ. και όχι από τη ΓΣ της ΕΠΟ) και να συνεδριάζουν στα δικαστήρια». Φυσικά το τελευταίο αποτελεί ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί η ομοσπονδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος νόμος θα περιλαμβάνει την ίδρυση τμήματος Αθλητικού Δικαίου, για να καταστεί δυνατό να εκδικάζονται στο Πρωτοδικείο υποθέσεις αθλητικού δικαίου. Τι σημαίνει αυτό; Ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο ΚΑΠ και όχι μόνο θα πρέπει να γίνουν νόμοι του κράτους.
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από πουθενά και είναι εξωπραγματικό για τα δεδομένα της FIFA και της UEFA, αφού η αθλητική δικαιοσύνη λειτουργεί με βάση τα καταστατικά τους. Δηλαδή οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές θα αποκλείσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από κάθε διοργάνωση στον επόμενο… τόνο που θα ενημερώσει η ΕΠΟ, εφόσον συνέλθουν από το σοκ και εφόσον δεν λιποθυμήσουν, και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα επαληθευτούν τα παραπάνω, θα σβήσουν την Ελλάδα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.
Πιθανόν ακόμη και την Παρασκευή (23/10) το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο δέχθηκε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο πρέπει να λειτουργεί με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ, να αποστείλει λίστα με τακτικούς δικαστές, ώστε να η ομοσπονδία να προχωρήσει στη στελέχωσή του.