Δυο σοβαρά λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού έκανε ο Κύζας - Δεν έδωσε πέναλτι στον Μποτία, δεν απέβαλε τον Πλατέλλα

***Επίσης, ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ
***Κράτησε τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι
Σοβαρά λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού έκανε ο Γιώργος Κύζας (Δράμας). Μπορεί η διαιτησία μετά το 4-0 των «ερυθρολεύκων» επί της ΑΕΚ να περνάει σε δεύτερη μοίρα, όμως τα λάθη είναι λάθη και πρέπει να τα επισημαίνουμε. Ιδίως αν σημαντικά και θα μπορούσαν να επηρεάσουν εξίσου σημαντικά και την εξέλιξη του αγώνα, καθώς πρόκειται για μη καταλογισμό ενός πέναλτι και μιας αποβολής που δεν έγινε. Σα να μην έφταναν αυτά ο Κύζας ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ΑΕΚ. Με τον τρόπο αυτό την κράτησε στο παιχνίδι. Είδατε τι κάνει ο επικοινωνιακός πόλεμος σε βάρος ενός ρέφερι πριν τον αγώνα;
Σοβαρό λάθος Νο 1: Στο 50’, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λαμπρόπουλος έκανε κεφαλοκλείδωμα στον Μποτία, ενώ μετά τον έσπρωξε ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Παρόλα αυτά ο Κύζας δεν έδωσε το πέναλτι.
Σοβαρό λάθος Νο 2: Οι δυο κίτρινες στον Πλατέλλα, οι οποίες δεν βγήκαν ποτέ. Αρα η ΑΕΚ έπρεπε να είχε μείνει με δέκα παίκτες από το 53’. Στο 43’ ο παίκτης της ΑΕΚ «βούτηξε» για πέναλτι, όμως δεν είδε την κίτρινη για θέατρο, καθώς ο Μαζουακού δεν του έκανε τίποτα. Το ίδιο έγινε και στο 53’, που θα ήταν η δεύτερη (= αποβολή), σε τάκλιν με τα δύο πόδια στον Μιλιβόγιεβτς. Και για τις δυο περιπτώσεις ο κανονισμός είναι σαφής.
Από κει και πέρα:
Στο 14’ δεν υπάρχει πέναλτι του Σαλίνο στον Μπαρμπόσα. Εδώ ο Κύζας σωστά δεν έδωσε τίποτα.
Στο 1-0 (28’) δεν γίνεται επιθετικό φάουλ από τον Μποτία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Στο 31' ο Αραβίδης είναι οφσάιντ, υποδείχθηκε, και δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες. Σε αυτή τη φάση είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει επιθετικό φάουλ του Μάνταλου, ο οποίος έσπρωξε τον Μποτία πριν η μπάλα φτάσει στον Αραβίδη. Επίσης, πήρε την μπάλα μετά από… τσαφ αμυνόμενου.
Στο 36’ ο Μάνταλος έπεσε μόνος του, χωρίς ο Σαλίνο να προλάβει να τον μαρκάρει! Ούτε σε αυτή τη φάση υπάρχει πέναλτι.
Αναμφισβήτητο το πέναλτι που καταλόγισε υπέρ του Ολυμπιακού. Η ανατροπή του Ερνάνι από τον Γκάλο στο 93’ είναι πεντακάθαρη.
Ο ρέφερι έβγαλε επτά κάρτες (4 στον Ολυμπιακό, 3 στην ΑΕΚ) και ήταν όλες σωστές. Όμως, έπρεπε να δείξει περισσότερες. Τα φάουλ είναι 24-17 υπέρ των φιλοξενουμένων.
Οι βοηθός Αλεξέας (Μεσσηνίας) έκανε, όμως ήταν άνευ ουσίας. Στο 41’ ο Σίπκας (Πέλλας) ορθά ακύρωσε γκολ του Ιντέγιε. Τα οφσάιντ είναι 3-5 και τα κόρνερ 5-1.