Τεράστιο λάθος του κ. Σιμιτζόγλου – Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν είδε ότι τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο– Δείτε το βίντεο από τα έκτροπα της Λεωφόρου

Ένα τεράστιο κενό υπάρχει στην πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου. Ο δικαστικός λειτουργός άσκησε δίωξη στον Παναθηναϊκό ότι έγιναν εκτεταμένα επεισόδια, όμως δεν αναγράφει ότι έλαβαν χώρο (σ.σ. για την ακρίβεια επρόκειτο για... μακελειό και όχι για απλά επεισόδια) στον αγωνιστικό χώρο και δεν ασκεί δίωξη με το άρθρο 15, παράγραφος 6 δ που προβλέπει αφαίρεση βαθμών, όπως είναι και το σωστό!
Αναλυτικά η ενημέρωση ήταν η εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ.2δ,ε,3α,5β, 6 (περ. α, β και γ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Πρωταθλήματος Super League, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της 21/11/2015)»
Ας δούμε πρώτα τι αναφέρουν τα άρθρα της πειθαρχικής δίωξης
Άρθρο 15
Ποινές σε βάρος των ομάδων για επεισόδια κατά τους αγώνες
2. Πυρσοί, φωτοβολίδες, κροτίδες, καπνογόνα
δ) Σε κάθε νέα περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τέταρτος, πέμπτος κτλ), οι προβλεπόμενες ποινές του προηγούμενου αγώνα διπλασιάζονται.
ε) Η υποτροπή των αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο νοείται πάντα εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.
3. Ρίψεις φωτοβολίδων και αντικειμένων
Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο ή από μία κερκίδα σε
άλλη, ιδιαίτερα δε πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών,
πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού,
πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται αυστηρά. Εάν,
παρά την απαγόρευση, συμβεί, επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:
Α. Πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη του αγώνα
Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από οχτώ χιλιάδες ευρώ (8.000) έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μια (1) αγωνιστική.
5. Μεμονωμένα επεισόδια
β) Χρηματική ποινή οχτώ χιλιάδων (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια
6. Εκτεταμένα επεισόδια
Ως εκτεταμένα θεωρούνται τα επεισόδια εκείνα στα οποία εμπλέκεται σημαντικός αριθμός προσώπων. Η πρόκληση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών φθοράς ξένης ιδιοκτησίας ή έστω απλής σωματικής βλάβης αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση.
Σε περίπτωση δημιουργίας εκτεταμένων επεισοδίων προ, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:
α) Χρηματική ποινή σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) έως εκατό (100.000) χιλιάδων ευρώ, εάν τα επεισόδια έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.
β) Χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.
γ) Στις ανωτέρω περιπτώσεις α. και β. και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές.
Αυτά αναφέρουν οι διατάξεις της πειθαρχικής δίωξης του Παναθηναϊκού. Όπως διαπιστώνεται δεν υπάρχει διάταξη για ποινή επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο όπως είναι το εξής.
Η διάταξη είναι η αμέσως επόμενη της πειθαρχικής δίωξης του Σιμιτζόγλου, δηλαδή το άρθρο 15, παράγραφος 6δ που προβλέπει τα εξής:
δ) Χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα, εάν τα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σιμιτζόγλου θεωρεί ότι με τον όρο εν γένει χώρο του γηπέδου "καλύπτονται" τα επεισόδια που έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετά την ανακοίνωση της αναβολής. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ο πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοβάθμιου Οργάνου της Superleague Σπυρίδων Καποδίστριας δεν μπορεί να δει, είτε από την έκθεση του παρατηρητή ή της αστυνομίας ότι τα επεισόδια έγιναν στον αγωνιστικό χώρο και να εφαρμόσει το παραπάνω άρθρο, επιβάλλοντας αφαίρεση βαθμών.
Δείτε το βίντεο με το μακελειό στη Λεωφόρο, αφότου έγινε γνωστό ότι ο αγώνας δεν γίνεται…