ΚΑΠ: «Μόνος αρμόδιος είναι ο διαιτητής»

Από τοίχο, σε τοίχο βρίσκει η προπαγάνδα τους, προσπαθώντας να κάνουν το μαύρο άσπρο. Μέχρι κι ότι δεν υπάρχει άρθρο σύμφωνα με το οποίο ο Παππάς δεν είχε δικαίωμα να αποφασίσει τη μη διεξαγωγή του αγώνα της Λεωφόρου προσπαθούν να μας πείσουν. Όμως, και για αυτά υπάρχουν απαντήσεις στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ).
Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 10, παράγραφος 2 του ΚΑΠ το οποίο όχι μόνο δίνει τη συγκεκριμένη… εξουσία στον διαιτητή αλλά προσθέτει και ότι οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση αφού  υποχρεούνται να συμμορφώνονται με την απόφασή του: «Για τη δυνατότητα στις διεξαγωγής ή στις συνέχισης στις αγώνα από την άποψη της καταλληλότητας ή όχι του γηπέδου μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής, οι δε ομάδες που αγωνίζονται έχουν υποχρέωση να συμμορφώνονται σε οποιαδήποτε απόφασή του χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση», είναι η συγκεκριμένη διάταξη. Ο τίτλος του άρθρου 10 είναι «ακατάλληλο γήπεδο».
Η δε παράγραφος 5 επικεντρώνεται και στο τι πρέπει να κάνει ένας διαιτητής σε περίπτωση που αποφασίσει τη μη διεξαγωγή ενός αγώνα, όπως δηλαδή έπραξε ο Παππάς στη Λεωφόρο με τον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός:  «Εάν το γήπεδο καταστεί ακατάλληλο από υπαιτιότητα στις γηπεδούχου ή στις αντίπαλης ομάδας ή από στις οπαδούς στις με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος η διεξαγωγή του προγραμματισμένου αγώνα, ο διαιτητής αναγράφει λεπτομερώς στο Φ.Α. στις συνθήκες κάτω από στις οποίες έγινε το γήπεδο ακατάλληλο, στη δε υπαίτια ομάδα ή στις υπαίτιες ομάδες επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 21 παρ. 3 του παρόντος».
Στα παραπάνω δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πολλά. Το γήπεδο ήταν ζούγκλα και ο Παππάς πήρε μια σωστή απόφαση για να μην κινδυνέψουν οι παίκτες και οι διαιτητές.
Ο Παππάς εφάρμοσε 100 % τους κανονισμούς και δεν θα κουραστούμε να το αναφέρουμε. Παράλληλα ο ρέφερι έστειλε μήνυμα στους συναδέλφους του ότι ο διαιτητής όταν εφαρμόζει τους κανονισμούς, δεν δίνει άλλοθι σε κανέναν για τα λάθη και τις παραλείψεις. Δεν μπορεί κανείς να του χρεώσει κάτι. Όλα αυτά θα αποδειχτούν και από την αθλητική δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που θα ξεκινούσε ο αγώνας θα υπήρχε θέμα. Υπήρχε κίνδυνος τραυματισμών.
Όσο για το ακατάλληλο γήπεδο; Αυτό προκύπτει από πολλά στοιχεία. Εναντίον των παικτών του Ολυμπιακού πετάχτηκαν πέντε φωτοβολίδες ευθείας βολής και μια εξ αυτών τραυμάτισε τον Φινμπόγκανσον, μετά το ξύλο που έπεσε προ τις έναρξης πάνω από τη φυσούνα 10-15 οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η αστυνομία όχι μόνο δεν εγγυήθηκε την ασφάλεια των παικτών αλλά οι υπεύθυνοι πρόσθεσαν ότι οι οπαδοί του ΠΑΟ είχαν στην κατοχή τους. 
ΠΟΙΟΣ έπρεπε να αποφασίσει αν θα γίνει ο αγώνας;  



Σχόλια