Ούτε το πρόστιμο δεν μείωσε η Επιτροπή Εφέσεων στον Παναθηναϊκό – Απορρίφθηκε η προσφυγή του

Υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, για τα πρωτοφανούς αγριότητας επεισόδια στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, που οδήγησαν στη μη τέλεση του αγώνα της 21ης Νοεμβρίου με τον Ολυμπιακό, και με τη… βούλα της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Άλλωστε με την πρωτόδικη απόφαση και με βάση τον ΚΑΠ και τον Πειθαρχικό Κώδικα η ποινή είναι η προβλεπόμενη.
Έτσι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε της προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΟ, διαπιστώνοντας με τη σειρά της υπαιτιότητά της και δεν φταίνε ούτε ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς (Αθηνών), ούτε η Αστυνομία, όπου στηρίχθηκε η υπερασπιστική γραμμή των «πρασίνων».  Έτσι ο αγώνας της 11η αγωνιστικής κατακυρώνεται με 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού ενώ παράλληλα στον ΠΑΟ επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 190.000 ευρώ. Ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα να καταθέσει προσφυγή και στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όμως και πάλι δεν έχει ελπίδες να αλλάξει κάτι.
Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ: «Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ  με την υπ’ αριθ. 92/31-12-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ’ αριθ. 353/30-11-2015 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE».
Αναλυτικά η Πρωτόδικη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League, η οποία και ισχύει:
"Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας». Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, θεωρεί  ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο)».