Τα δυο μέτρα και δυο σταθμά στους ορισμούς - Τρεις περιπτώσεις που βγάζουν μάτια

Οι ορισμοί είναι και πολιτική. Από αυτούς μπορούν να βγουν και πολλά συμπεράσματα για τη φιλοσοφία των Σωμαρακάκη, Γενναίου που είναι αυτοί, οι οποίοι επιλέγουν τους ρέφερι σε όλες τις κατηγορίες! Όμως, άμοιροι ευθυνών δεν είναι ούτε ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Καραμελίδης, ούτε ο αναπληρωτής του Δημήτρης Νταμπώσης.
Μπορούν να μας πουν γιατί όλοι οι ρέφερι δεν αντιμετωπίζονται το ίδιο;
1) Άλλοι μένουν για καιρό στη ναφθαλίνη, όμως ο Καμπούρης (Εύβοιας), ο οποίος ορίστηκε μαζί με το Μήτσιο στον αγώνα Λαμία-Βέροια, έμεινε εκτός για τρεις αγωνιστικές, όπως και όσοι δεν τιμωρούνται. Ο εν λόγω βοηθός επιλέχθηκε στο Κύπελλο, παρότι στον αγώνα Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-2 έκανε λάθος υποδεικνύοντας ανύπαρκτο οφσάιντ στο κανονικό γκολ των γηπεδούχων. Μπορεί ο Δελφάκης να μην έλαβε υπόψη την υπόδειξή του, όμως το λάθος είναι λάθος.
2) Στο ματς Κυπέλλου Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-2 στις 28 Οκτωβρίου ο βοηθός Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) είχε κακή απόδοση, με λάθη σε βάρος των γηπεδούχων με μεγαλύτερο ότι στο 42’ ακύρωσε λανθασμένα το γκολ του Ερνάνι. Από την ΚΕΔ βρήκαν την ευκαιρία να τον επαναφέρουν αθόρυβα, ορίζοντάς τον στο Κύπελλο.
3) Ούτε τον Κομίνη (Θεσπρωτίας) δεν τιμώρησε η ΚΕΔ. Είναι ο διαιτητής ο οποίος στο 2-2 των «ερυθρολεύκων» με τον Πλατανιά δεν καταλόγισε δυο πέναλτι υπέρ τους. Ούτως ή άλλως δεν θα οριζόταν την δέκατη αγωνιστική, όμως από τότε πήρε τρεις σερί ορισμούς και μάλιστα ως πρώτος διαιτητής! Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν οι Σωμαρακάκης, Γενναίος. Χθες ο Κομίνης σφύριξε Αχαρναϊκός-Ηρακλής 0-2.

Αρα τον… εξόντωσαν, καθώς στο παχνίδι Ηρακλή-Παναθηναϊκός 1-0 δεν απέβαλε το Νίνη για εν ψυχρώ κλωτσιά στο Σαραμαντά στο 92’! Μόνο δυο εβδομάδες έμεινε εκτός ο νέος διεθνής ρέφερι. Κι αυτόν τον επανέφεραν στα… μουλωχτά, ορίζοντάς τον στον αγώνα Κυπέλλου που έγινε στο Μενίδι. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι… κολυμπήθρα;