«Καμπάνες» για Σπάθα, Κομίνη

Τιμωρούνται οι Ηλίας Σπάθας (Πειραιά) και Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) για τα μεγάλα λάθη σε Καυτατζόγλειο (Ηρακλής-ΑΕΚ 1-1) και Λεωφόρο Αλέξανδρας (Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2) και οδεύουν στο «ψυγείο». Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο Γρηγόρης Πάνου (Αιτ/νιας), όσο και ο Γιάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά) βάζουν χαμηλό βαθμό ο μεν πρώτος στον Σπάθα, ο δε δεύτερος στον Κομίνη.
Ο Ηλίας Σπάθας είχε μια απαράδεκτη διαιτησία. Στο 50’ ο Βάργκας πήγε με δύναμη πάνω στον Μοντέιρο σε ένα δυνατό και άκρως επικίνδυνο μαρκάρισμα, όμως ο ρέφερι του έδειξε κίτρινη αντί για απευθείας κόκκινη. Ο παρατηρητής Γρηγόρης Πάνου δεν βλέπει τίποτα λιγότερο από ότι όλος ο κόσμος και, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, καταγράφει ως σημαντικό λάθος στην έκθεσή του τη μη αποβολή του παίκτη της ΑΕΚ από τη Βενεζουέλα.
Ένα σημαντικό λάθος, ειδικά όπως το παραπάνω, είναι αρκετό για να τιμωρηθεί ένας διαιτητής. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνου χαμηλώνει ακόμη περισσότερο τον βαθμό του Σπάθα, επειδή στο 52’ ο Πειραιώτης ρέφερι δεν καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Αρθο, μετά από κεφαλιά του Βέλλιου. Στα αποδυτήρια φέρεται να είπε στον Σπάθα ότι θα δει σε βίντεο τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Στο ματς Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2 ο Κομίνης έκλεισε σκανδαλωδώς τα μάτια σε δυο αποβολές παικτών του Παναθηναϊκού. Ενώ στο 92’ απέβαλε εύκολα τον Χαρίση του ΠΑΟΚ, όμως δεν έδειξε τη δεύτερη κίτρινη στον Μπέργκ για αντιαθλητικό φάουλ στον Τζαβέλλα (87’) και στο 90’ έδωσε κίτρινη αντί για κόκκινη στο Μαμούτε για την… κουτουλιά στον Πέλκα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τσαχειλίδης τον… στέλνει μόνο για τη δεύτερη περίπτωση.


ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ησυχία στη διαιτησία, επειδή ευνοήθηκαν ΠΑΟ και ΑΕΚ