Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής και εκπαιδευτών-παρατηρητών στο τουρνουά της Σουηδίας

Μετά από ενέργειες του μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA και υπεύθυνου Ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας, Κύρου Βασάρα είκοσι διαιτητές και βοηθοί (άνδρες και γυναίκες) που στελεχώνουν τον πίνακα ταλέντων της ΚΕΔ θα αποκτήσουν διεθνή εμπειρία, με τη συμμετοχή τους στο Lennart Johansson Academy Trophy 2016, τη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Σόλνα Στοκχόλμης της Σουηδίας. Επόμενος στόχος είναι, πέρα από την αποστολή μελών της ΚΕΔ, να εξασφαλιστεί η συμμετοχή εκπαιδευτών-παρατηρητών, ώστε το διάστημα 29-27 Μαϊου στη Σουηδία να γίνει να γίνει ένα μίνι Core (όπως ονομάζεται το πρόγραμμα επιμόρφωσης των νέων διαιτητών). Δηλαδή οι παρατηρητές-εκπαιδευτές που θα πάνε εκεί θα βαθμολογούν και θα αναλύουν τις επιδόσεις των είκοσι ταλέντων στους αγώνες της διοργάνωσης που γίνεται κάθε χρόνο προς τιμήν του πρώην προέδρου της UEFA Λέναρντ Γιόχανσον.
Στο τουρνουά παίρνουν μέρος ομάδες κάτω των 15 και κάτω των 13 ετών και είναι από μεγάλα κλαμπ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ, Μικτή Μεξικού κτλ.

Ο Κύρος Βασάρας μετά τις υποχρεώσεις του ως παρατηρητής του Τσέχου Κράλοβετς στο ματς του Champions League, Ρόμα-Ρεάλ 0-2, στις 17 Φεβρουαρίου, αναχώρησε για τη Βαρκελώνη, όπου ήταν ο βασικός εκπαιδευτής σε πενθήμερο σεμινάριο διαιτητών από τα Νησιά Φερόε. Το διάστημα 3-6 Μαρτίου θα βρίσκεται στην Κύπρο για να διδάξει στο Core,  ενώ το διάστημα 15-24 Μαρτίου θα βρίσκεται στη Ζυρίχη για το 29ο Core της UEFA, όπου η ΚΕΔ επέλεξε να στείλει τον διαιτητή της Football League Αλέξανδρο Τσαμούρη (Πειραιά) και τους βοηθούς της SuperLeague Πέτρο Πάτρα (Μακεδονίας) και Μιχάλη Δόση (Αθηνών).