Ανεξήγητο φαινόμενο...

***Η απραξία των ρέφερι
***Είναι αρκετοί οι στοχοποιημένοι...
***Χάθηκε η ευκαιρία αντίδρασης
***Πού είναι οι καλύτεροι;
Αν σκεφτεί κανείς ότι οι διαιτητές έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την προπαγάνδα, μέσω διαρροών κύκλων ή την έκδοση ανακοινώσεων, είναι ταυτόχρονα και ανεξήγητο φαινόμενο ότι δεν εφαρμόζεται ο Πειθαρχικός Κώδικας, δηλαδή τα άρθρα που αφορούν την στοχοποίησή τους και στην τρίτη υποτροπή προβλέπεται μέχρι και αφαίρεση βαθμών. Είναι η πρώτη σεζόν που περνούν, στο μεγαλύτερο σύνολό τους, απαρατήρητες ανακοινώσεις και δηλώσεις εναντίον ρέφερι παρότι με τακτικούς δικαστές στην αθλητική δικαιοσύνη έπρεπε τα πράγματα να είναι αυστηρότερα, κάτι που σωστά ισχύει μόνο για τις ποινές που έχουν να κάνουν με τη βία. Όμως, ισχύει το ακριβώς αντίθετο, καθώς αποδεδειγμένα η κατάσταση είναι χειρότερη, αφού από την αθλητική δικαιοσύνη δεν φαίνεται ασχολούνται…
Μήπως ο Πειθαρχικός Κώδικας δεν είναι ξεκάθαρος αναφορικά με το άρθρο 25 περί δυσφήμισης του ποδοσφαίρου;

Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΡΕΦΕΡΙ
Το χειρότερο όλων, όσων αφορά τη στοχοποίηση που πλέον μετατρέπεται και σε… επιχείρηση διασυρμού των διαιτητών, έχει να κάνει και με τη δική τους απραξία. Υποτίθεται στελέχωσαν άτυπο συνδικαλιστικό όργανο (Σιδηρόπουλος, Κουκουλάκης, Μάνταλος κτλ), όμως ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, παρότι τα… κρούσματα είναι επαναλαμβανόμενα. Τι περιμένουν και δεν βγάζουν, έστω μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου; Γιατί δεν κάνουν έστω μια αναφορά στην αθλητική δικαιοσύνη;

ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΑ…
Οι διαιτητές που έχουν βληθεί από την προπαγάνδα είναι αρκετοί. Δεν χρειάζεται αν γράψουμε ονόματα, εκείνο που καταγράφεται είναι η έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους για να βρουν τρόπο αντίδρασης. Παλαιότερα, συγκεκριμένα πέρσι, είχαν συζητήσει ότι θα αναθέσουν το θέμα σε δικηγόρο, όμως δεν υλοποιήθηκε ούτε η συγκεκριμένη απόφαση.

ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Χάθηκε στο σεμινάριο που έγινε αρχές του μήνα στην Αθήνα. Γιατί να μην έφταναν το θέμα, εφόσον θεωρούν ότι είναι σοβαρό το θέμα της στοχοποίησής τους, μέχρι και τον Ντάλας. Ο Σκωτσέζος είναι έμπειρος παράγοντας, μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, και θα μπορούσε να τους δώσει χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα το χειριστούν. Όμως, ούτε οι ίδιοι, ούτε από την ΚΕΔ πάρθηκε τέτοιου είδους πρωτοβουλία.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ;
Αντε και αλλάζουμε τον πίνακα των διαιτητών, άντε και φεύγουν οι μισοί. Μήπως υπάρχουν καλύτεροι στην Football League; Οσοι παρακολουθούν το πρωτάθλημα αυτό, εκεί γίνονται πολλά κραυγαλέα λάθη και οι ανακοινώσεις των ομάδων βγαίνουν με ρυθμούς πολυβόλου. Όμως, εκεί δεν στοχοποιούν τους ρέφερι, πριν τα ματς αλλά μετά φωνάζουν για συγκεκριμένες φάσεις.