Ο Βάτσιος των λαθών στο «Γ. Καραϊσκάκης»

***Η απόδοσή του στο περσινό ματς Κυπέλλου ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών
***Τα αδύνατα σημεία του και τα στατιστικά του

24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ 28/02 (15:00)
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου),
Βερρής (Λέσβου)
4ος: Γιάχος (Χίου)
Παρατηρητής: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας)
Ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) ορίστηκε να σφυρίξει Ολυμπιακός-Βέροια. Ο 30χρονος ρέφερι ανέβηκε το καλοκαίρι στη SuperLeague και έχει κάνει λάθη σε κάποια από τα επτά παιχνίδια που διαιτήτευσε μέχρι τώρα στη μεγάλη κατηγορία (συν δυο στο Κύπελλο), κάτι που σημαίνει ότι δεν κάνει καλή σεζόν.
Αναλυτικά γιατί ο Βάτσιος δεν πήγε καλά σε κανένα από τα επτά ματς:
12/09/15 Καλλονή - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Στο ντεμπούτο του ξεσήκωσε τον κόσμο των γηπεδούχων. Μπορεί να ήταν σωστός στις κρίσιμες αποφάσεις (μια αποβολή και ένα πέναλτι), όμως επέτρεψε τα σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεύρα των παικτών σε βάρος του και νεύρα μεταξύ των παικτών.
03/10/15 Πανθρακικός – Λεβαδειακός 1-3: Εχει δώσει δυο σωστά πέναλτι, όμως στο δεύτερο δεν απέβαλε το Μάντζιο, καθώς η αγκωνιά ήταν ο ορισμός της κόκκινης κάρτας.
22/11/15 Πλατανιάς – Λεβαδειακός 2-1: Παρότι ο Βάτσιος ήταν μπροστά, δεν έδωσε πέναλτι στο 89’ υπέρ των γηπεδούχων.
06/12/15 ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 2-1: Και πάλι είχε προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο των παικτών, ενώ το γκολ των φιλοξενουμένων προήλθε από ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ. Ειδικά στην επανάληψη έχασε τον έλεγχο.
02/01/16 ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια                2-0: Στο 82’ απέβαλε τον Γιαννούλη με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη.
16/01/16 Λεβαδειακός – Ηρακλής 1-1: Πήρε χαμηλό βαθμό, επειδή έκανε άσκοπη χρήση της κίτρινης κάρτας, δείχνοντας δέκα συνολικά. Όμως, στο 92’ σωστά δεν μέτρησε γκολ του Μερεμπασβίλι.
13/02/16 Πανθρακικός – Πλατανιάς 0-2: Αφενός σωστά δεν πήγε στην άσπρη βούλα σε βουτιά του Σελίν, όμως κάποια σφυρίγματα του αμφισβητούνταν από τους παίκτες των δυο ομάδων, άρα θα πρέπει να βρει τρόπο να γίνεται αποδεκτός με την παρουσία του.

Με τέτοιες παρουσίες ο Βάτσιος αδικεί τον εαυτό του.

ΑΔΥΝΑΤΟ σημείο του Βάτσιου είναι ο πειθαρχικός έλεγχος των παικτών

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ YO YO TEST
Επιβεβαιωμένα, ο Βάτσιος είναι ο ρέφερι με την καλύτερη φυσική κατάσταση. Τρέχει ασταμάτητα μέσα στο γήπεδο για να είναι κοντά στις φάσεις. Όπως ανακοινώθηκε στο σεμινάριο από τον γυμναστή Δημήτρη Δαμασκηνό είχε την καλύτερη επίδοση στο yo yo test (σ.σ. τρέξιμο αυξανόμενης έντασης). Πέρσι είχε οριστεί σε έξι αγώνες της Football League, σε έντεκα ως τέταρτος, σε δυο στη Γ’ Εθνική και σε τέσσερις στο κύπελλο.

Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΚΙΤΡΙΝΕΣ
Οσον αφορά στο φετινό πρωτάθλημα ο μέσος όρος του Βάτσιου στον καταλογισμό των φάουλ είναι χαμηλός (29.33 ανά παιχνίδι), ενώ έχει πολύ υψηλό μέσο όρο (6.29) στις κίτρινες κάρτες. Πάντως, από τις 44 συνολικά που έδειξε του δίπλωσαν οι τρεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει χρήση της απευθείας κόκκινης κάρτας.

ΤΑ ΛΑΘΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ
Τη σεζόν 2014-15 ο Βάτσιος διαιτήτευσε στο Κύπελλο το ματς ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 3-0, όπου έκανε λάθη. Στο 58’ «ανακάλυψε» πέναλτι σε πέσιμο του Μαρμπόσα, καθώς ο αντίπαλός του (Παληογεώργος) να τον έχει ακουμπήσει, το οποίο έχασε ο ίδιος παίκτης της ΑΕΚ. Η παράβαση καταλογίστηκε μετά το 1-0. Η υπόδειξη ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους παίκτες της ομάδας της Εύβοιας, ενώ ο Παληογεώργος αντέδρασε πιάνοντας το κεφάλι του.

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ
Από την τηλεόραση, στο ματς ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών, δεν φάνηκε γιατί ο Βάτσιος απέβαλε τον Γουόρντεν, ενώ όπως διέρρευσε έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο Γκανέζος επιθετικός τον έβρισε. Η τηλεόραση έδειξε ότι ο τεχνικός των γηπεδούχων Κούτσης ωρύονταν.  Στο 81’ δεν απέβαλε τον  Αραβίδη που έριξε σφαλιάρα σε αντίπαλο!