«Αν είναι δυνατόν ο Υπουργός να αποφασίζει να αλλάξει η ΚΕΔ»!!! - Εκπληκτος ο Κουτσοκούμνης με τα "θέλω" του Κοντονή!!!

«Όλα όσα είπε είναι φοβερά παρεμβατικά». 
Σα να μην έφτανε η ωμή παρέμβαση του Κοντονή στο αυτοδιοίκητο με την απόφαση της κατάργησης του Κυπέλλου, η οποία αποτελεί και την αιτία που οι FIFA, UEFA προειδοποιούν ότι θα βυθίσουν στο σκοτάδι των ελληνικό ποδόσφαιρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού κατηγορείται εμμέσως πλην σαφώς από τον επικεφαλής του κλιμακίου Κώστα Κουτσοκούμνη ότι ήθελε να επιβάλλει τις δικές τους απόψεις (σ.σ. τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;) στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Κουτσοκούμνης, ο οποίος το καλοκαίρι του 2019 θα έχει συμπληρώσει 18 χρόνια στην καρέκλα του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, υποστήριξε ότι στο περιθώριο της συνάντησης ο Κοντονής ζήτησε από τη FIFA να αντικαταστεί η ΚΕΔ και να φύγουν από την ΕΠΟ 15 άτομα που κατηγορούνται. Τι απάντησαν σε αυτό οι εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών; Τι απάντηση έδωσε ο υφυπουργός στο ερώτημα "γιατί δεν διακόπτετε και το πρωτάθλημα;";
Ο απεσταλμένος της FIFA δήλωσε αρχικά στο Sport24.gr: "Είμαστε πολύ κοντά στο Grexit. Η στάση που κράτησε ο κ. Κοντονής ήταν όχι μόνο αμετακίνητη, αλλά οι όροι που έθεσε σε εμάς για να γίνει η άρση της ματαίωσης του Κυπέλλου, ήταν παρεμβατικοί. Ένα αίτημά του ήταν η ΕΠΟ να αλλάξει την ΚΕΔ. Αυτό δεν μπορεί να το αποφασίζει ο Υπουργός, αν είναι δυνατόν. Μιλάμε σε άλλη μήκη κύματος. Στη FIFA μιλάει, δεν γίνεται να λέει ότι θέλει να αλλάξει την ΚΕΔ και ότι εκείνος αποφασίζει. Όλα όσα είπε ήταν φοβερά παρεμβατικά.
Ανέφερε ότι αυτό είναι όρος για να αρχίσει ξανά το Κύπελλο. Και δεν ζήτησε μόνο την αλλαγή της ΚΕΔ, αλλά και να διώξουμε 15 άτομα από την ΕΠΟ, διότι κατηγορούνται. Και πάλι όμως, η FIFA δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια πράγματα. Αν ένα δικαστήριο το αποφασίσει, ας καταδικάσει αυτούς που θεωρούνται ένοχοι. Η FIFA να πει ότι επειδή κατηγορείσαι, σε διώχνει; Ήμασταν σε διαφορετικά μήκη κύματος".
-Ποιες θα είναι από εδώ και πέρα οι επόμενες ενέργειές σας;
"Με τους συνεργάτες μου πετάμε για Γενεύη. Θα γίνει αύριο μια τηλεφωνική σύσκεψη και επειδή την Παρασκευή είναι 1η Απριλίου και τελειώνει η προθεσμία που είχε δοθεί στον κ. Κοντονή, το θέμα θα συζητηθεί στην επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της FIFA".
- Ζητήσατε από τον κ. Κοντονή να το ξανασκεφτεί;
"Μου ζητήθηκε μια εβδομάδα να το ξανασκεφτούν. Εγώ για μια εβδομάδα δεν έχω πρόβλημα, θα το δούμε. Αλλά ακόμα και αυτή η μία εβδομάδα δεν είναι απόφαση δική μου. Θα χρειαστεί να το μεταφέρω το αίτημα αυτό".
-Υπήρξε καμία προστριβή στο περιθώριο της συνάντησης;

"Δεν χρειάστηκε να έρθουμε σε προστριβή με κανέναν. Ήρθαμε να μεταφέρουμε κάποιες θέσεις. Η απορία η δική μου είναι η εξής, και τη μετέφερα κιόλας: "Αν το Κύπελλο είναι επικίνδυνο να διεξαχθεί, όταν φύγει η ΚΕΔ δεν θα είναι επικίνδυνο; Όταν λαμβάνω μια απόφαση για έναν θεσμό λόγω κοινωνικής αναταραχής και λόγω προσπάθειας προστασίας του κόσμου, δεν θα πρέπει να πάρω αντίστοιχα ανάλογη απόφαση για όλους τους θεσμούς; Μου απάντησε ότι «μέχρι τώρα το πρωτάθλημα πάει καλά...»".