Χείμαρρος ο Κοντονής κατά Αλαφούζου και προπαγάνδας – Ο υφυπουργός φωτογράφισε τον πρόεδρο του ΠΑΟ, μιλώντας για «λευκές περιστερές», «ακατάσχετη ψευδολογία», «δολιότητα», «αυτόκλητους συνηγόρους» και για αυτούς που «κάνουν τους εξυγιαντές» - Επίθεση και στον εισαγγελέα κ. Ντογιάκο για την «την απόφαση που είναι προς διερεύνηση»

***Αποκάλυψη-σοκ για τα επεισόδια της Λευκάδας, καθώς δυο συλληφθέντες συμμετείχαν και στα επεισόδια των αγώνων Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο, αντίστοιχα
***Ανυποχώρητος ο υφυπουργός στην απόφασή του για την κατάργηση του Κυπέλλου και φιλοδοξεί ότι θα δικαιωθεί από το ΣτΕ, όπου προσέφυγε η ΕΠΟ. Η αίτηση ακύρωσης της Ομοσπονδίας εξετάζεται την Τρίτη 28/03
***Ενώ FIFA, UEFA έχουν προειδοποιήσει με αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου αν δεν γίνει… σέντρα στο Κύπελλο, ο υφυπουργός έκανε λόγο για συνάντηση-συνεργασίας. Όμως, αυτή που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 29/03 είναι για να αποφευχθεί το GREXIT!!!
***Την Τετάρτη θα… ζητήσει από το κλιμάκιο και προτάσεις για τη διαιτησία!!! Ξέχασε τι έπαθε όταν αποπειράθηκε να το κάνει με τον Ινφαντίνο;
UPDATE

Αναλυτικά οι αιχμές Κοντονή για τον Αλαφούζο, την προπαγάνδα και η αποκάλυψη-σοκ για τα επεισόδια της Λευκάδας:
-«Ακούγονται τερατολογίες και ακατάσχετες φιλολογίες, δόλια που στόχο έχουν τον αποπροσανολισμό των Ελλήνων φιλάθλων».
-«Ολες οι ομάδες δήλωσαν ότι πρέπει να τηρηθεί ο νόμος με την τοποθέτηση τακτικών δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αποφάσεις που να μην προκαλούν αντιδράσεις. Είτε από την ομάδα που τιμωρείται, είτε από αυτόκλητους συνηγόρους. Μπορούν να μας πουν τι θέλουν επιτέλους;»
-«Υπάρχουν ανακοινώσεις ομάδων που αποπροσανατολίζουν, αποδίδοντας τις τιμωρίες στον υφυπουργό. Μπορούν να μας πουν τι θέλουν; Θέλουν να μας πουν ότι οι τακτικοί δικαστές άγονται και φέρονται; Η γίνεται για να στραφούν εναντίον μας οι οπαδικοί στρατοί; Γιατί η χάλκευση; Γιατί η ακατάσχετη ψευδολογία; Γιατί αυτή η δολιότητα;»
-«Αναφορικά με τη συνάντηση με τους Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη. Εχουν γραφτεί πράγματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Και μάλιστα από τον τύπο της αντικειμενικής ανάλυσης».
-«Οσοι έρχονται και κάνουν τους αυτόκλητους εξυγιαντές κα κατηγορούν την κυβέρνηση, αλήθεια που ήταν όλοι αυτοί τα προηγούμενα χρόνια; Να ξέρουν ότι η Κυβέρνηση είναι εδώ. Αυτή η Κυβέρνηση δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται. Άλλη οδός από τη Δικαστική δεν υπάρχει.»
- «Επιστρέφουμε χαρακτηρισμούς προέδρων ΠΑΕ ότι δήθεν είμαστε μέρος του συστήματος. Εμείς γνωρίζουμε τι προσπάθεια καταβάλεται, τι μηχανισμοί έχουν ενεργοποιηθεί που ήταν ανενεργοί εδώ και 25 χρόνια, και ήδη υπάρχει θετική εξέλιξη».
-«Συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης αρκετών από αυτούς που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Λευκάδα. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια υπάρχουν συλλήψεις εκτεταμένες, παραπομπή στους ανακριτές για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικής φύσης.  Από την Διεύθυνση της Αστυνομίας πληροφορούμαι ότι οι δυο τελευταίοι δράστες συμμετείχαν και στα επεισόδια του Φεβρουαρίου στον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και στα επεισόδια του Νοεμβρίου επίσης στον αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ηδη βρίσκονται στο γραφείο της ανακρίτριας. Θα βρεθούν σε δυσάρεστη θέση αυτοί που παριστάνουν τις λευκές περιστερές, ό,τι τάχα δεν είχαν καμία σχέση με αυτούς που δημιούργησαν τα επεισόδια. Θα βρεθούν σε δυσάρεστη θέση οι συμμετέχοντες σε αυτά, όπως επίσης και αυτοί που λειτούργησαν ως ηθικοί αυτουργοί».
-«Για πρώτη φορά έρχονται ιδιοκτήτες ομάδων για να δικαιολογήσουν τα φαινόμενα της βίας. Λένε ότι τα παιδιά προκλήθηκαν και δεν είναι τόσο κακά και τόσο ένοχα. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι για να λυθούν αυτά τα θέματα θα πρέπει να συνεργαστούν.  Υπάρχουν για πρώτη φορά προφυλακίσεις και για πρώτη φορά η Αστυνομία προφυλάσσει τα συμφέροντα των Ελλήνων Πολιτών. Παρόλα αυτά υπάρχουν ερωτηματικά πως γίνεται να έρχονται ιδιοκτήτες ομάδων και να δικαιολογούν αυτά τα φαινόμενα. Αντί η καταδίκη της βίας να είναι απερίφραστη, λένε μερικοί ότι προκλήθηκαν. Αντί να βοηθήσουν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα».
-«Δεν πρόκειται να ενδώσουμε σε εκβιασμούς. Αν τα έκαναν με άλλους να πάνε να τους βρούνε. Το πελατειακό κράτος οδηγούσε τις πολιτικές ηγεσίες σε διαπλοκή με τα επιχειρηματικά κέντρα και τους οπαδικούς στρατούς. Αυτή η διαπλοκή εξασφάλιζε την πολιτική τους μακροημέρευση».
-«Αν προσέτρεξε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να ορίσει συνηγόρους, να το κρίνει η κοινή γνώμη».
-«Να κοιτάξουν τις ομάδες τους και να επενδύσουν σοβαρά σε αυτές και να καταλάβουν ότι δεν έχουν δικαίωμα να ναρκοθετούν το ποδόσφαιρο και να δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη. Κάνω έκκληση προς όλους, παράγοντες ομάδων και ΕΠΟ, να έχουν εποικοδομητική στάση και στάση συνεργασίας. Δεν γίνεται όμως σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε να αντιμετωπίζουμε πόλεμο».


ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΣΑΒΒΙΔΗ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ - ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΤΟΓΙΑΚΟ

«Η θεματολογία ήταν προκαθορισμένη. Δεν άλλαξε τίποτα. Ήταν γνωστά και σε εσάς. Ο Ολυμπιακός είχε ενημερώσει τον εισαγγελέα εδώ και μέρες. Τα θέματα ήταν γνωστά. Μου προκαλεί εντύπωση ότι την ημέρα που επρόκειτο να γίνει υπήρξε η τοποθέτηση του εισαγγελέα (σ.σ. εννοεί τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας κ. Ντογιάκο, ενώ επιβεβαίωσε την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός πως ο κ. Μαρινάκης είχε αρχικά εξασφαλίσει άδεια). Μου προκαλεί εντύπωση και είναι προς διερεύνηση ότι στο και πέντε υπήρχε μια τέτοια τοποθέτηση. Ακόμα και λανθασμένα να είχε ενημερώσει την Εισαγγελία ο Ολυμπιακός για την ατζέντα, ο εισαγγελέας ήταν γνώστης των θεμάτων. Η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, και για την εμπλοκή και επέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας. Μπορεί να μην υπάρχει και καμία σκιά, θα το δούμε. Εμένα μου απέστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός μια επιστολή που θέτει αυτά τα ζητήματα και θα την διαβιβάσω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Από τη μεριά μας θα κινηθούμε σε ένα δίπολο, αυτό που έχουμε εξαγγείλει: της συναίνεσης και της δικαστικής εκκαθάρισης των υποθέσεων που εκκρεμούν».



ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ:

«Δεν είναι αντικείμενο του υφυπουργείου η δικαστική εκκαθάριση εκκρεμοτήτων. Ισχύει αυτό για όλους, να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη. Ισχύει το τεκμήριο αθωότητας για όλους και με βάση τις αρχές δικαίου. Μια τέτοια συνεννόηση των μεγάλων συλλόγων της Α’ Εθνικής κατηγορίας θα βοηθήσει το ποδόσφαιρο.
Όσοι εμπλέκονται σε ποινικές υποθέσεις θα δώσουν εξηγήσεις στο φυσικό δικαστή.
Όποιοι έρχονται να κάνουν τους εξυγιαντές του ποδοσφαίρου και ότι αυτά δεν είναι τίποτα, τόσα χρόνια που ήταν αυτοί;».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Ο υφυπουργός περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με την προσφυγή της ΕΠΟ. Η υπόθεση εξετάζεται αύριο το πρωί. Δεν φάνηκε διατεθειμένος να πάρει πίσω την απόφαση-έκτρωμα με την οποία κατάργησε τη διοργάνωση.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΚΑΚΙΟ FIFA, UEFA, ΕΠΟ


Γίνεται την Τετάρτη και οι δυο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, προειδοποιούν με αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου αν ο Κοντονής δεν δείξει… σέντρα στο Κύπελλο. Όμως, ο υφυπουργός έκανε λόγο για συνάντηση συνεργασίας και παρουσιάστηκε διατεθειμένος να συζητήσει και θέματα διαιτησίας, κάτι το οποίο FIFA, UEFA είναι γνωστό ότι δεν πρόκειται να το δεχθούν. Άλλωστε το ίδιο επιχείρησε να κάνει και με τον Ινφαντίνο, όταν ήρθε τον Απρίλιο λόγω της παρέμβασης του νόμου του στο αυτοδιοίκητο, και έφαγε… πόρτα από το νυν πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. «Είμαι έτοιμος να ακούσω προτάσεις για το θέμα της διαιτησίας που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν διαιτητές που μπορεί να κάνουν ανθρώπινο λάθος και να βρεθούν στην οργή πολλών χωρίς να φταίνε. Δεν αναφέρομαι σε σκοπιμότητες που έχω ήδη μιλήσει. Περιμένω έναν ουσιαστικό διάλογο. Εκείνο που δεν μπορεί να έχει περαιτέρω επεξεργασία είναι ένας νόμος που εφαρμόζεται. Θέλω να ακούσω προτάσεις και απόψεις σε ένα πνεύμα καλής συνεργασίας».