Η ΚΕΔ διέγραψε τον Κάκο (update)



Ο Κερκυραίος έχασε την ιδιότητα του διαιτητή, λίγες μέρες μετά την παρουσία του στη σουϊτα του Σαββίδη, όπου στις 8 Νοεμβρίου 2015 παρακολούθησε τον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 2-3 και είχε συζητήσεις για να αναλάβει το πόστο του τιμ μάνατζερ. Δεν έχει σημασία που δεν επισημοποιήθηκε η συνεργασία. Η ΚΕΔ εφάρμοσε τον κανονισμό και τον διέγραψε.
Διαβάστε περισσότερα στον σημερινό "ΓΑΥΡΟ".

Αναλυτικά:


Σενάριο και μόνο σενάριο αποτελεί η φημολογία ότι ο Τάσος Κάκος είναι υποψήφιος για να αναλάβει αρχιδιαιτητής! Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΕΔ διέγραψε εδώ και αρκετό καιρό τον πρώην διεθνή ρέφερι, άρα έχασε την ιδιότητα του διαιτητή, άρα δεν έχει θέση στο κορυφαίο όργανο της διαιτησίας για να κάνει ορισμούς!
Το όνομά του Τάσου Κάκου για αρχιδιαιτητής δημοσιεύτηκε μετά τη συνάντηση της Superleague (Μποροβήλος, Πανόπουλος) με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη, σχετικά με τις προτάσεις της διοργανώτριας για επαγγελματική διαιτησία. Όμως, από το ρεπορτάζ προκύπτει πως δεν υπήρξε σχετική συζήτηση, ενώ πρέπει να προσθέσουμε ότι γράφθηκαν τα ονόματα και των Γιώργου Μπίκα, Σπύρου Παπαδάκου. Επαναλαμβάνουμε η συνάντηση αφορούσε τις προτάσεις και καμία πλευρά δεν μπήκε σε ονοματολογία.
Η απόφαση της ΚΕΔ για τη διαγραφή του Κάκου από τα μητρώα των διαιτητών πάρθηκε στα μέσα Νοεμβρίου, με αφορμή τις συζητήσεις που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη να αναλάβει το πόστο του τιμ μάνατζερ στον ΠΑΟΚ. Για όσους θυμούνται το συγκεκριμένο θέμα πήρε μεγάλη έκταση στον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, ταυτόχρονα και με την παρουσία του στην σουίτα του Ιβάν Σαββίδη από όπου παρακολούθησαν μαζί τον αγώνα ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 3-3, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Superleague, και μάλιστα με τις σχετικές… αναμνηστικές φωτογραφίες, δεδομένου ότι η πρόσληψή του δεν προχώρησε λόγω της αντίδρασης των οπαδών του ΠΑΟΚ.
Εκείνο το διάστημα ο Κάκος είχε συναντηθεί και με τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Ιάκωβο Αγγελίδη, ο οποίος του είχε αναλύσει το πρότζεκτ της ομάδας και απέμεινε μόνο η ενεργοποίηση της συμφωνίας. Επίσης, πήρε μέρος και σε σύσκεψη κορυφής, η οποία ακολούθησε του αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανθρακικό και έγινε στο «Μακεδονία Παλλάς».

ΣΤΗΝ περίπτωση του Κάκου η ΚΕΔ απλά εφάρμοσε τον κανονισμό

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ…
Ο Τάσος Κάκος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, διεγράφη από την ΚΕΔ με βάση το άρθρο 58 του κανονισμού διαιτησίας, με τον τίτλο «ορισμός διαιτητικού παραπτώματος», παράγραφος 1.4, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται: «Η µε οιονδήποτε τρόπο ενεργοποίηση του (σ.σ. διαιτητή) ως συµβούλου µε εργασιακή σχέση µε ποδοσφαιρικές οµάδες όλων των πρωταθληµάτων. Στην περίπτωση αυτή δεν µπορεί µε κανένα τρόπο και για κανένα λόγο να επανενταχτεί, ως διαιτητής, στην οργανωµένη διαιτησία ή να διοριστεί ως µέλος οποιουδήποτε οργάνου διοίκησης της διαιτησίας». Όπως διαπιστώνουμε η διαγραφή του Κάκου είναι σύμφωνη με τον κανονισμό.
ΜΙΑ ΜΕΡΑ
Από τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις στο διαδίκτυο η ΚΕΔ δεν είχε καμία αμφιβολία ότι ο Κάκος ενεπλάκη σε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ. Έτσι έπρεπε να εφαρμοστεί ο σχετικός κανονισμός σύμφωνα με τον οποίο αυτός που γίνεται παράγοντας χάνει την ίδιο του διαιτητή όπως συνέβη με τους Μποροβήλο, Κασναφέρη, Τσίκινη κτλ. Σημειώνουμε ότι και ο Τσίκινης στον Παναιγιάλειο έγινε για μια μέρα γενικός αρχηγός.
Η ΔΙΑΡΡΟΗ
Στο πλαίσιο της πρόσληψής του στον ΠΑΟΚ είχε αποκαλυφθεί ότι το φλερτ με τον Σαββίδη κρατούσε από το Μάιο. Και μόνο από αυτό προκύπτει από πού διέρρεε ότι το καλοκαίρι ο Κάκος ήταν υποψήφιος για την ΚΕΔ ή τελευταία πως ήταν φαβορί να πάρει την θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ Γιάννη Τσαχειλίδη!
ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
Ο Κάκος είχε πάει στην Τούμπα για να δει το ματς ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 3-3 ως παράγοντας του ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν εμφανές και δεν χωρά αμφιβολία και επιβεβαιώνεται από το ότι η κάμερα τον έδειξε να… χτυπιέται σε μια ευκαιρία που έχασε η γηπεδούχος. Άρα η παρέμβαση της ΚΕΔ για τη διαγραφή του ήταν μονόδρομος που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι και αυτοδίκαιη. Το θέμα είναι αν του κοινοποιήθηκε.
ΣΕ… ΑΔΡΑΝΕΙΑ

Ο Κάκος, του οποίου η διαιτητική αξία δεν αμφισβητείται, έδωσε δυο φορές εξετάσεις, όμως σε καμία δεν επιλέχθηκε ως παρατηρητής. Παράλληλα και τα δυο προηγούμενα καλοκαίρια ακούγονταν ότι ήταν υποψήφιος για την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας αλλά και πάλι… τζίφος. Από τότε που κρέμασε την σφυρίχτρα του δεν επέστρεψε ποτέ στη διαιτησία.