Δικαίωση για Παλάσκα, Λέκκα, Λαμπρόπουλο – 1) Η ΕΠΟ επιβεβαιώνει την κατάθεση των προϋπολογισμών της ΕΠΣ Καρδίτσας, 2) «Ο καθορισμός των ποσών της επιχορήγησης που λαμβάνει κάθε έτος εκάστη ΕΠΣ, δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση από το αναγραφόμενο στον Προϋπολογισμό της ποσό», αναφέρει η Ομοσπονδία

Η ΕΠΟ με την απάντησή της στον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας Μανώλη Παλάσκα, στον Γενικό Γραμματέα Αλέξανδρο Λέκκα και στον ταμία Κώστα Λαμπρόπουλο επιβεβαιώνει κανονικά την κατάθεση των προϋπολογισμών το 2012 για το έτος 2013 και το 2013 για το έτος 2012. Από το συγκεκριμένο έγγραφο της ομοσπονδίας προκύπτει ότι δεν υπάρχει κάποια παρατυπία, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει ενόψει του δικαστηρίου αλλά και της πειθαρχικής δίωξης του Σιμιτζόγλου.
Αναλυτικά:
Κύριε Πρόεδρε
Όπως προκύπτει από το αρχείο μας (ηλεκτρονικό και φυσικό), Ο Προϋπολογισμός της ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ του έτους 2013 απεστάλη στην Ε.Π.Ο. με το υπ΄αρ. πρωτ.1484/21-12-2012έγγραφο της ΕΠΣ και έλαβε Αρ.Πρωτ.ΕΠΟ 41940/24-12-2012.
Το έτος 2013 και συγκεκριμένα με το υπ’ αρ. πρωτ. 572/27-03-2013 έγγραφό της η ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ έστειλε στην Ε.Π.Ο. τον Προϋπολογισμό του έτους 2014 και έλαβε Αρ. Πρωτ. ΕΠΟ 11249/29-03-13.
Επιπλέον, ο καθορισμός των ποσών της επιχορήγησης που λαμβάνει κάθε έτος εκάστη ΕΠΣ, δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση από το αναγραφόμενο στον Προϋπολογισμό της ποσό, ως επιχορήγηση από την ΕΠΟ. Η κατανομή των ετήσιων επιχορηγήσεων των ΕΠΣ από την ΕΠΟ, γίνεται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, κατόπιν απόφασης της Γ.Σ./ΕΠΟ. Στα κριτήρια αυτά δεν παίζει κανένα ρόλο το ποσό που αναγράφουν οι ΕΠΣ στον Προϋπολογισμό τους.
 Τα κριτήρια βάσει των οποίων γίνεται κάθε έτος η κατανομή των επιχορηγήσεων των ΕΠΣ είναι:
ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
Αποτελεί το 50% της συνολικής επιχορήγησης και έχει σκοπό την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας του προσωπικού και των λοιπών δαπανών λειτουργίας των ΕΠΣ.
Το 100% της Τακτικής Επιχορήγησης κατανέμεται εξίσου στις 54 Ενώσεις.
2. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ
Αποτελεί το 8,5% της συνολικής επιχορήγησης και έχει σκοπό την κάλυψη της δαπάνης εξόδων διαιτησίας αγώνων Α΄, Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας Τοπικών Πρωταθλημάτων.
Το 100% της Επιχορήγησης κατανέμεται εξίσου στις 54 Ενώσεις που διοργανώνουν Τοπικά Πρωταθλήματα.
3. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Αποτελεί το 2,5 της συνολικής επιχορήγησης και έχει σκοπό την κάλυψη    της δαπάνης αγοράς και συντήρησης μηχανολογικού εξοπλισμού.
Το 100% της Επιχορήγησης κατανέμεται εξίσου στις 54 Ενώσεις.
4. ΜΙΣΘΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Αποτελεί το 11% της συνολικής επιχορήγησης και έχει σκοπό την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας των προπονητών των Μικτών Ομάδων των ΕΠΣ.
Το 100% της Επιχορήγησης κατανέμεται εξίσου στις 53 Ενώσεις που διαθέτουν Μικτές Ομάδες.
5. ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Αποτελεί το 14% της συνολικής επιχορήγησης και έχει σκοπό την κάλυψη της δαπάνης διοργάνωσης των παιδικών πρωταθλημάτων των ΕΠΣ.
Το 40% της επιχορήγησης κατανέμεται εξίσου σε όλες τις ΕΠΣ, που διοργανώνουν Παιδικά Πρωταθλήματα με την συμμετοχή τουλάχιστον 10 Σωματείων.
Το υπόλοιπο 60% της επιχορήγησης κατανέμεται στις ΕΠΣ που διοργανώνουν Παιδικά Πρωταθλήματα, ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα.
6. ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Αποτελεί το 14% της συνολικής επιχορήγησης και έχει σκοπό την κάλυψη των εξόδων διοργάνωσης των Τοπικών Πρωταθλημάτων.
Το 50% της Επιχορήγησης κατανέμεται εξίσου σε όλες τις ΕΠΣ.

Το υπόλοιπο 50% της επιχορήγησης κατανέμεται στις νησιώτικες ενώσεις, ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που έχουν έδρα σε νησί εκτός της έδρας της ΕΠΣ.