Βασάρας: «Αν οι ξένοι διαιτητές έκαναν τα λάθη που κάνουν στα πρωταθλήματα τους στην Ελλάδα, θα τους κρεμούσαν στις πλατείες»….

Συστάσεις αλλά και ενέσεις ηθικού από τον Κύρο Βασάρα, ο οποίος έκανε μάθημα στους διαιτητές και της βοηθούς της 1ης και 2ης Κατηγορίας των Ενώσεων του Λεκανοπεδίου (Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής) που διοργανώθηκε από την ΚΕΔ στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Αφενός ζήτησε από τους ρέφερι «να κερδίσετε τη χαμένη σας αξιοπρέπεια», αφετέρου επεσήμανε ότι οι συνάδελφοί τους στο εξωτερικό κάνουν χειρότερα λάθη που αν τα έκαναν στην Ελλάδα «θα τους κρεμούσαν στις πλατείες»!
Ακόμη ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας της ΕΠΟ και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA θέλησε να περάσει φιλοσοφία συνεργασίας μεταξύ διαιτητών και βοηθών. «Στην UEFA ρωτάμε τον διαιτητή που έκανε λάθος», πρόσθεσε επίσης.
Αναλυτικά:  «Ο βοηθός πρέπει να ενεργοποιείται σε περίπτωση που δεν έχει οπτική επαφή ο διαιτητής για κάποια παράβαση. Αν συμβεί κάτι δεν φωνάζουν όλοι. Αυτό γίνεται μόνο στις συναυλίες... Δεν μπορούν να μιλούν όλοι ταυτόχρονα. Θέλω διαιτητές που ρωτούν αλλά να μην διστάζουν να παραδέχονται τα λάθη τους και να μιλούν για αυτά. Στην UEFA δίνουμε τον λόγο και ρωτάμε πρώτα τον διαιτητή που έκανε το λάθος στο Champions League και στο Europa League. Γνωρίζω ότι βρίσκεστε στο επίκεντρο και δέχεστε πίεση. Όμως έτσι είναι τα πράγματα. Δεν είστε για τα εύκολα. Πρέπει να κερδίσετε την χαμένη σας αξιοπρέπεια. Την εξέδρα, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους παράγοντες. Τα πάτε πολύ καλύτερα από τους διαιτητές στο εξωτερικό. Κάνετε λιγότερα λάθη. Αν εκείνοι ήταν εδώ και έκαναν ότι και στα παιχνίδια που σφυρίζουν στις χώρες τους θα τους κρεμούσαν στις πλατείες. Κάποιοι έξω από το ποδόσφαιρο δημιουργούν το πρόβλημα. Πρέπει να επισημάνω ότι δίνετε μεγαλύτερη βάση σε ότι υποστηρίζουν και όχι στο τι κάνετε στον αγωνιστικό χώρο».



«Κάποιοι έξω από το ποδόσφαιρο δημιουργούν το πρόβλημα», τόνισε ο Κύρος Βασάρας

«Δίνετε μεγαλύτερη βάση σε ότι υποστηρίζουν», ήταν ένα ακόμη… καρφί για τον Βαρούχα.