Το θέμα είναι η τρομοκρατία…

Κάτι ξεχνούν η ΕΠΟ και η Superleague στις επαφές που κάνουν για τη βελτίωση της διαιτησίας, όπου είναι αναμενόμενο η διοργανώτρια να θέλει να έχει λόγο, όμως η ουσία είναι τι προβλέπεται από τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA, δεδομένου ότι η ομοσπονδία αποκλείεται να αγνοήσει τις ντιρεκτίβες τους. Είναι δεδομένο ότι οι φορείς του ποδοσφαίρου ενδιαφέρονται για την βελτίωση της διαιτησίας, όμως το ιδανικό θα ήταν να μας το έδειχναν κιόλας.
Στις συζητήσεις που γίνονται δεν ασχολήθηκαν με το πιο σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με τη στοχοποίηση και την τρομοκρατία των διαιτητών. Έχουμε να κάνουμε με τον ορισμό της αδιαφορίας… Ποτέ, δεν είναι υπερβολή αλλά εκ του αποτελέσματος, δεν ίσχυσε το άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα περί δυσφήμισης ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων, αυτό που προβλέπει μέχρι και αφαίρεση βαθμών, για τις ανακοινώσεις ή τις διαρροές των ΠΑΕ για τη διαιτησία. Ειδικά φέτος που οι πιο πολλές αντιδράσεις ήταν πριν από τα παιχνίδια. Γιατί στο παρελθόν οι «καμπάνες» έπεφταν βροχή και τώρα που με τακτικούς δικαστές τα πράγματα έπρεπε να είναι ακόμη αυστηρότερα, δεν ισχύει το ίδιο; Η ΕΠΟ και η Λίγκα δεν έχουν λόγο σε αυτό;

Γράφουμε τα παραπάνω με αφορμή ότι στις 25/05 έγινε η τρίτη συνάντηση της ΕΠΟ με την Superleague, αναφορικά με τις προτάσεις της τελευταίας για τη διαιτησία και η ομοσπονδία δεσμεύτηκε να απαντήσει, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια μέχρι τις 10/6. Από την ΕΠΟ παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης και της ΚΕΔ Γιώργος Καραμελίδης και από την Λίγκα ο πρόεδρός της Γιώργος Μποροβήλος και ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος.