Διαιτησία: Στο ίδιο έργο θεατές…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όλο θέλουν οι ομάδες, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν, να πάνε σε λύση κοινής αποδοχής στη διαιτησία, όμως κάθε πέρσι και χειρότερα. Οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ απέδειξαν ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι να φωνάζουν ή καλύτερα να μας θυμίζουν τη λαϊκή ρήση, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.
Εδώ και μέρες, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης ζήτησε πρόταση κοινής αποδοχής για τον αρχιδιαιτητή, με εξαίρεση τον Μπίκα, με τον οποίο ο επικεφαλής της ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι συζήτησε μαζί του, όμως δεν μπορεί να αναλάβει για προσωπικούς λόγους. Ο Παναθηναϊκός πρότεινε κάποια ονόματα αλλά μόνο ως Παναθηναϊκός, καθώς οι «12» που έχουν επικεφαλής τον Πανόπουλο απέρριψαν την πρότασή του και εμμένουν στις δικές τους θέσεις να διαλέγουν τους διαιτητές αλλά και τους παρατηρητές.
Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Όπως πριν από δυο χρόνια, όταν ο Σαρρής πάλι είχε ζητήσει πρόταση κοινής αποδοχής από την Superleague, από τις αρχές Μαϊου, περίμενε μέχρι τις 30 Ιουλίου 2014, όταν και η ομοσπονδία προχώρησε στην πρόσληψη του Χιού Ντάλας. Η πλάκα είναι ότι την ίδια μέρα οι ΠΑΕ είχαν καταλήξει στον Μπίκα, όμως δεν πρόλαβαν να την υποβάλουν, διότι η ΕΠΟ δεν μπορούσε να περιμένει άλλο.
Τον Ντάλας δεν τον ήξεραν, όμως υπήρξαν ΠΑΕ, όπως ο Παναθηναϊκός που εξέφρασαν επιφυλάξεις! Όταν ο Σκοτσέζος, το Νοέμβριο του 2014, τρομοκρατημένος από τον ξυλοδαρμό του Ζωγράφου ζήτησε να απεμπλακεί από τους ορισμούς, η προπαγάνδα έδινε… ρεπορτάζ ότι δέχθηκε πιέσεις. Μέχρι που τους διέψευσε πανηγυρικά με την κατάθεσή του στον ειδικό ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη, με αποτέλεσμα αρχικά να καταπιούν και μετά να αλλάξουν… την καραμέλα.

ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ επιφυλάξεις για τον Ντάλας, τον Νο 2 της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA!

Μονά ζυγά δικά τους
Πάμε ένα χρόνο νωρίτερα, όταν ο Τσαχειλίδης είχε επιλεγεί για αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ. Στις 26 Ιουνίου 2015 η ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση αποδοκιμασίας, ενώ την ίδια ώρα οι διαρροές των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Και καλά δεν έκρυβαν την οργή τους. Όταν ο Τσαχειλίδης, στα μέσα Σεπτεμβρίου, παραιτήθηκε λόγω φόρτου εργασίας, αρχικά η ΑΕΚ και μετά ο Παναθηναϊκός έβγαλαν ανακοινώσεις που φαινόταν ότι δεν ήθελαν να φύγει! Παράλληλα δεν συμφωνούσαν και με την ανάθεση των ορισμών της Λίγκας στον Φραγκίσκο Σωμαρακάκη.

Μονά ζυγά δικά τους.