«Καμπανάκι» χτύπησε αλλά η νίκη είναι νίκη

***Πολλοί θεωρούν ότι αντιπολίτευση έπιασε… ταβάνι, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μεγάλη κινητοποίηση, διάρκειας πολλών μηνών, από την πλευρά της 

«Τους τελευταίους μήνες, σχεδόν σε καθημερινή βάση, υπάρχουν Μέσα που γράφουν ότι παραιτούμαι. Τη μια παραιτούμαι κατόπιν πιέσεων, την άλλη με καταργεί με Νόμο η Κυβέρνηση ή με διώχνει η FIFA». Μέσα σε αυτό το σκηνικό ανελέητο πολέμου που το περιέγραψε και ο ίδιος ο Γιώργος Γκιρτζίκης στην ομιλία του στη ΓΣ της ΕΠΟ, αλλά το σημαντικότερο μέσα σε έντονο παρασκήνιο, η παράταξη της πλειοψηφίας της ΕΠΟ αναδείχθηκε νικήτρια. Ο διοικητικός απολογισμός πέρασε με ψήφους 88-82, δηλαδή με απολογισμό περίπου 30 ενώσεων (ανά τρεις ψήφοι) σε σύνολο 56 που έλαβαν μέρος.
Ασφαλώς και χτύπησε καμπανάκι. Ομως, ουδείς μπορεί να παραβλέψει ότι τον Οκτώβριο που γίνονται εκλογές, αυτή η νίκη θα αρκούσε για την επανεκλογή της παρούσας διοίκησης ομοσπονδίας, αν γινόταν την περασμένη Παρασκευή. «Τότε η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Περιμένω 110 ψήφους. Ορισμένες από τις ψήφους υπέρ της αντιπολίτευσης ήταν επειδή δέχθηκαν πιέσεις», σχολίασε ο Γκιρτζίκης μετά το αποτέλεσμα της ΓΣ.
Πολλοί θεωρούν ότι αντιπολίτευση έπιασε… ταβάνι, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μεγάλη κινητοποίηση, διάρκειας πολλών μηνών, από την πλευρά της. Το… εμπόδιο που έχει μπροστά της είναι οι εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της θα προκαλέσουν τριβές στις τάξεις της. 
Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακολουθούν οι εκλογές της ΕΠΣ Χανίων, μια ένωση που αναμένεται να αλλάξει στρατόπεδο, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου τόνισε ξεκάθαρα στην αντιπολίτευση «μη με θεωρήσετε δεδομένο».
Mέχρι τον Οκτώβριο υπολείπονται τέσσερις μήνες, άρα η παράταξη της νυν πλειοψηφίας έχει χρόνο να ανοίξει αρκετά την ψαλίδα, ενώ σημειώνουμε ότι στις αρχαιρεσίες η ψηφοφορία θα είναι μυστική. Το τελευταίο το αναφέρουμε με αφορμή ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης μίλησε για πιέσεις σε βάρος των ενώσεων. 
Επίσης, θυμίζουμε ότι ο Γκιρτζίκης δεν έχει φανερή στήριξη από ομάδα, καθώς ουδείς παράγοντας ΠΑΕ ενεπλάκη στο να συγκεντρώσει ψήφους υπέρ του επικεφαλής της Ομοσπονδίας στον διοικητικό απολογισμό. Αντίθετα οι ψήφοι της αντιπολίτευσης είναι ψήφοι του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του ΠΑΟ.
Από κει και πέρα ο οικονομικός απολογισμός (105 υπέρ, 1 λευκό και 61 παρών) της νυν διοικήσεως πέρασε άνετα, καθώς και ο οικονομικός προϋπολογισμός της περιόδου 2017 (101 υπέρ, 43 παρών). Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι οι ψήφοι είναι πάνω από 100…