«Καρφιά» Παλάσκα για Κοντονή: «Όπως αποδείχτηκε, οι υποσχέσεις του ήταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και οι διακηρύξεις του περί αντικειμενικότητας και αθωότητας όσον αφορά στις σχέσεις του με τα κέντρα διαπλοκής, ψευδείς»

*** «Εξυγίανση δεν μπορεί ούτε με πριονοκορδέλες, ούτε με συναντήσεις με Μπέο, Θωμά Μητρόπουλο, Γιάννη Παπαδόπουλο στα ξενοδοχεία, ούτε με τις εμφανίσεις του Τεβεκέλη… Τα χρήματα ανά την ιστορία δεν νίκησαν ποτέ την ηθική και τις αξίες»
***Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας κατονόμασε ποιοι ενεπλάκησαν στις εκλογές της Ένωσής του


***«Το ποδόσφαιρο δε χρειάζεται άλλον έναν εντολοδόχο υφυπουργό, έρμαιο πολιτικών συμφερόντων. Αν ο κύριος Κοντονής δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος των καθηκόντων του και να επωμιστεί τις ευθύνες που απορρέουν από τη θέση του, ας παραδεχτεί την ανικανότητά του και ας παραιτηθεί. Και ας μη γίνεται άλλο ένα πρόβλημα στο σωρό των αμαρτιών και των σφαλμάτων που κουβαλά ο χώρος».



Βολές κατά ριπάς κατά Κοντονή, και σε σκληρή γλώσσα, από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Καρδίτσας Μανώλη Παλάσκα. Ο έμπειρος παράγοντες μίλησε έξω από τα δόντια κατά τη διάρκεια της ΓΣ της ΕΠΟ, προκαλώντας αίσθηση με όσα είπε.
Για Κοντονή: «Από τη μία έχουμε τις μεγαλόστομες δηλώσεις του κυρίου Κοντονή περί πάταξης της βίας, της εγκληματικής οργάνωσης και της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι από την άλλη, πίσω από τη βιτρίνα, οι Ενώσεις έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο της απαξίωσης και της καφρίλας.
Φερόταν αποφασισμένος ο κύριος υφυπουργός, στο ξεκίνημα της θητείας του, να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο χώρο και από την αρχή έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο προς την επίτευξη του στόχου της εξυγίανσης. Όπως αποδείχτηκε, οι υποσχέσεις του ήταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και οι διακηρύξεις του περί αντικειμενικότητας και αθωότητας όσον αφορά στις σχέσεις του με τα κέντρα διαπλοκής, ψευδείς.
Τελικά, μαγικό ραβδάκι δεν υπήρχε. Ενάμιση χρόνο μετά την τοποθέτησή του στη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού, το μόνο που έχει καταφέρει ο -λαλίστατος πάντα στα ΜΜΕ- κύριος Κοντονής, είναι να εκθέσει τη χώρα μας με τις συνεχείς αναβολές του τελικού του Κυπέλλου και τις δονκιχωτικές του παρόλες προς τους διεθνείς οργανισμούς αλλά και να μετατρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε πεδίο άσκησης πολιτικών και ιδιωτικών συμφερόντων. Με την πλήρη αδιαφορία που επιδεικνύει για τα όσα συμβαίνουν στις τοπικές Ενώσεις, ασχολούμενος αποκλειστικά με την εξυπηρέτηση των βουλών των μεγάλων κεφαλιών που τον περιτριγυρίζουν, έχει συμβάλει στη διαμόρφωση μιας πραγματικότητας πουθυμίζει ξέφραγο αμπέλι. Δεν προστάτεψε τις Ενώσεις ο κύριος Κοντονής, παρά άφησε τα πράγματα να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο. Σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των ΕΠΣ υπήρξαν παρατράγουδα, μη εξαιρουμένης της δικής του εκλογικής περιφέρειας».
Στην συνέχεια ο Μανώλης Παλάσκας κατονόμασε ποιοι ενεπλάκησαν στις εκλογές της ένωσής του, ενώ αναφέρθηκε και σε αυτές της Ξάνθη: «Στην Καρδίτσα, στις εκλογές του 2015, διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους: Γίναμε μάρτυρες περιστατικών βίας από ένθερμους υποστηρικτές της αντίπαλης υποψηφιότητας και βιώσαμε ομηρίες ψηφοφόρων, παρουσία μπράβων και «υψηλών» προσώπων -όπως οι κύριοι Μπέος, Γκαγκάτσης, Βρύζας, Παπαδόπουλος Γιάννης, τηλεφωνήματα  από τον κύριο Μελισσανίδη και περίεργες βόλτες  του Μάλαμα Τεβεκέλη στα χωριά μας.
Τα ίδια έγιναν και στην Ξάνθη και με αφορμή αυτά, λίγο πριν τις εκλογές στην Καρδίτσα, οι γνωστοί-άγνωστοι μας είχαν προειδοποιήσει με τη φράση «της Ξάνθης θα γίνει στην Καρδίτσα»!
Όπως αποκάλυψε η υπόθεση των εκλογών στην ΕΠΣ Καρδίτσας θα φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων: «Επιστρέφοντας στα της Καρδίτσας, προσωπικά είχα το σθένος να κάνω μηνύσεις ενώπιον του Εισαγγελέα και η υπόθεση σύντομα θα εισαχθεί στο ακροατήριο».
Με αφορμή τις εκλογές στις ενώσεις αναρωτήθηκε: «Άραγε από την πλευρά του ο υφυπουργός έχει διάθεση να βάλει πλάτη, να λάβει πρωτοβουλίες για την οριστική εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων και να σώσει τις Ενώσεις από τα αρπακτικά; Διότι δεν είναι δυνατόν τα λαμόγια που εδώ και χρόνια λυμαίνονται το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου να αλωνίζουν μέχρι σήμερα ανεξέλεγκτα, υπό την ανοχή του κυρίου υφυπουργού. Τρανό παράδειγμα η ΕΠΣ Καρδίτσας: Εκλογές 2015: 40-36 οι ψήφοι. Γενική Συνέλευση 2016: 80-0! Τα συμπεράσματα δικά σας»…
Στο τέλος ξέσπασε: «Το ποδόσφαιρο δε χρειάζεται άλλον έναν εντολοδόχο υφυπουργό, έρμαιο πολιτικών συμφερόντων. Αν ο κύριος Κοντονής δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος των καθηκόντων του και να επωμιστεί τις ευθύνες που απορρέουν από τη θέση του, ας παραδεχτεί την ανικανότητά του και ας παραιτηθεί. Και ας μη γίνεται άλλο ένα πρόβλημα στο σωρό των αμαρτιών και των σφαλμάτων που κουβαλά ο χώρος».

Αίσθηση προκαλούν όσα είπε για το παρασκήνιο ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ τον Οκτώβριο: «Οι εκλογές της ΕΠΟ βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, επισήμων και καφενειακού τύπου στα ΜΜΕ, εδώ και πολύ καιρό και δικαίως θεωρούνται από όλους ανεξαιρέτως πολύ μεγάλης σημασίας. Προσωπικά, πιστεύω ακράδαντα πως δεν περισσεύει κανείς. Το ποδόσφαιρο μάς χρειάζεται όλους και δεν υπάρχει λόγος για την ανάδειξη συντονιστών και πρωτοστατών. Η ΕΠΟ είναι ζωντανός οργανισμός και αν χρειάζεται εξυγίανση, αυτή θα γίνει εκ των έσω, νόμιμα και δημοκρατικά. Και εξυγίανση δεν μπορεί ούτε με πριονοκορδέλες, ούτε με συναντήσεις με Μπέο, Θωμά Μητρόπουλο, Γιάννη Παπαδόπουλο στα ξενοδοχεία, ούτε με τις εμφανίσεις του Τεβεκέλη… Τα χρήματα ανά την ιστορία δεν νίκησαν ποτέ την ηθική και τις αξίες».