Γκιρτζίκης: «Οι Ελληνες διαιτητές είναι καλοί. Δεν πιστεύω ότι γίνονται περισσότερα λάθη στην Ελλάδα»

 *** «Η διαιτησία στο μέλλον θα γίνει ακόμη καλύτερη, καθώς ο Κύρος Βασσάρας και οι συνεργάτες του κάνουν πολύ καλή δουλειά με τους νέους διαιτητές»
*** «Κάποιοι της… φορτώνουν τις δικές τους αδυναμίες»
Εχουν σημασία όσα δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, καθώς τα είπε μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού, Χρήστο Παναγόπουλο και Βασίλη Κωνσταντίνου, πάντα σε σχέση με όσα διέρρευσαν από την «πράσινη» πλευρά.
Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά όσα είπε για τη διαιτησία ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας στον Δημήτρη Δημητρίου και στην Εφημερίδα «ΦΩΣ»:

- Η διαιτησία, που κατά πολλούς όλο το παιχνίδι εξουσίας παίζεται εκεί, είναι καλύτερη ή χειρότερη σε σχέση με την εποχή που αρχίσατε να πρωτοασχολείστε με το ποδόσφαιρο διοικητικά;  
«Είναι πολύ καλύτερη σήμερα, παρότι κάποιοι θέλουν να της φορτώνουν τις δικές τους αδυναμίες. Και πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνει ακόμη καλύτερη, καθώς ο Κύρος Βασσάρας και οι συνεργάτες του κάνουν πολύ καλή δουλειά με τους νέους διαιτητές».

-Υπάρχουν πράγματα που σας ενοχλούν στη διαιτησία και που θα πρέπει να αλλάξουν;
«Φυσικά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αλλά οι Έλληνες διαιτητές είναι καλοί. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η ελληνική διαιτησία από τις ομάδες και τα Μέσα. Δεν πιστεύω ότι γίνονται περισσότερα διαιτητικά λάθη στην Ελλάδα. Αλλού δεν αναδεικνύονται αυτά τα λάθη από τα ΜΜΕ, όσο στην Ελλάδα.
Θα σας πω το εξής: Μετά τον τελικό του  Champions’ League στο Μιλάνο, συνάντησα κάποιους Έλληνες φιλάθλους στο αεροδρόμιο. Συζητούσαμε για τη διαιτησία. Τους ρώτησα: είδατε το γκολ; Ήταν οφσάιντ μου είπαν. Είδατε να διαμαρτυρηθεί κανένας;
Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Λάθη κάνουν και οι προπονητές, λάθη κάνουν οι παίκτες, λάθη κάνουν και οι διαιτητές. Εγώ ως Πρόεδρος της ΕΠΟ δεν ορίζω διαιτητές, δεν έχουμε δικτατορία στο ποδόσφαιρο. Εμείς ως διοίκηση ορίζουμε τα πρόσωπα που απαρτίζουν την ΚΕΔ. Και εκεί γίνονται αλλαγές αναζητώντας το καλύτερο».

-Ομάδες της Σούπερ Λίγκας απειλούν ότι δεν θα κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα αν δεν υπάρξουν αλλαγές στη διαιτησία, τι απαντάτε και τι προβλέπετε;

«Οι αλλαγές στην οργάνωση της διαιτησίας είναι θέμα των Διεθνών Συνομοσπονδιών και όχι της ΕΠΟ. Το να συνδέει πάντως κάποιος τη συμμετοχή του σε μια ποδοσφαιρική διοργάνωση με την ετσιθελική αποδοχή των απόψεών του, αποδεικνύει βαρύτατη άγνοια της διεθνούς ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και η άγνοια είναι πάντα κακός σύμβουλος. Εμείς συνεχίζουμε να συζητάμε με καλή διάθεση, αλλά δεν πρόκειται να οδηγήσουμε το ποδόσφαιρό μας σε Grexit. Κινούμαστε εντός του πλαισίου».