Από τις 30/9 κανείς δεν θα μπαίνει στο γήπεδο χωρίς κάρτα φιλάθλου

***Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο Κοντονής στη Βουλή
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την Κάρτα Φιλάθλου και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες μέρες. Από τις 30 Σεπτεμβρίου, μετά δηλαδή από έναν μήνα και δέκα μέρες μετά τη σέντρα της Superleague, κανείς δεν θα μπορεί να πάρει εισιτήριο χωρίς κάρτα φιλάθλου, όπου θα υπάρχει το ονοματεπώνυμο, η φωτογραφία, ο αριθμός Αστυνομικού Δελτίου, το ΑΜΚΑ, και η διεύθυνση του κατόχου ενώ το κόστος της είναι 2 ευρώ. Στα παιδιά κάτω των 14 ετών θα είναι απαραίτητη η συνοδεία κηδεμόνα και δεν θα αναγράφεται το ΑΜΚΑ στη δική τους κάρτα.
Η Κάρτα Φιλάθλου ήταν από τις βασικές επιδιώξεις του Σταύρου Κοντονή για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, η οποία είχε φέρει πολλές αντιδράσεις από τους οργανωμένους οπαδούς. Τελικά, έπειτα από μερικούς μήνες παράτασης, δείχνει έτοιμη να εφαρμοστεί…
Αναλυτικά το άρθρο της τροπολογίας:
5. Από την έναρξη της πρώτης μετά τη θέση σε ισχύ του παρόντος νόμου αγωνιστική περίοδο είναι υποχρεωτική για κάθε φίλαθλο η προμήθεια κάρτας φιλάθλου.
Από την ανωτέρω ημερομηνία και στο εξής δεν θα είναι δυνατή, σε καμία περίπτωση, η έκδοση εισιτηρίου χωρίς τη χρήση Κάρτας Φιλάθλου.
Από την υποχρέωση προμήθειας κάρτας φιλάθλου και της κατωτέρω περ. γ υποχρέωσης, δεν εξαιρούνται οι κάτοχοι καρτών διαρκείας.
Κάθε φίλαθλος, προκειμένου να αγοράσει εισιτήριο για τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων, καθώς και του Κυπέλλου Ελλάδος, περιλαμβανομένων των διεθνών και φιλικών αγώνων, στους οποίους μετέχουν ομάδες Α.Α.Ε και προκειμένου να εισέλθει σε οικεία αθλητική εγκατάσταση, υποχρεωτικά α) επιδεικνύει την κάρτα φιλάθλου, κατά την αγορά εντύπου ονομαστικού εισιτηρίου, β) εισάγει τον ειδικό αριθμό της, στην περίπτωση ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου εξ αποστάσεως (λ.χ. μέσω διαδικτύου), καθώς επίσης γ) φέρει και επιδεικνύει αυτήν, όταν του ζητείται, κατά την είσοδό του στην αθλητική εγκατάσταση.