Οικονομίδης για την Κάρτα Υγείας: «Η αλήθεια θα λάμψει. Το πόρισμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

*** «Εγώ ξέρω πως χάριν του προγράμματος σώθηκαν 111 άνθρωποι»
*** «Θα θρηνήσουμε θύματα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση»
*** « Ο τότε Υπ. Υγείας Δ. Αβραμόπουλος ήταν έτοιμος να ανακοινώσει σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον τότε πρόεδρο της  ΕΠΟ Β. Γκαγκάτση,  νομοθετική πρωτοβουλία για την κάρτα υγείας»


Ο  Dr Γιάννης Οικονομίδης –μέλος του ΔΣ ΕΠΟ-  μίλησε στην ΕΡΑΣΠΟΡ και στο Δημήτρη Μαλισιώβα στο πλαίσιο της εκπομπής ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.
 Ο εμπνευστής της περίφημης Κάρτας Υγείας της ΕΠΟ, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μίλησε στη ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΊΔΑ   για την πρόταση παραπομπής του ιδίου και άλλων 22 παραγόντων από την Εισαγγελέα Ευγενία Κυβέλου. Παράλληλα έριξε τη «βόμβα» για επικείμενους θανάτους ποδοσφαιριστών εξ αιτίας  του μη ιατρικού ελέγχου!!
Ακολουθούν αποσπάσματα της τοποθέτησης του Γιάννη Οικονομίδη:
Για την πρόταση της Εισαγγελέως
«Δεν ανταποκρίνεται   στην πραγματικότητα το πόρισμα και τόσο εγώ όσο και οι άλλοι παράγοντες πιστεύουμε πως  στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Η Κάρτα Υγείας ήταν ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής το οποίο λειτούργησε αλλά δεν  νομιμοποιήθηκε από τις πολιτικές ηγεσίες  του υπουργείου υγείας των κυβερνήσεων εξαιτίας επιχειρηματικών συμφερόντων και πολιτικών αντιπαραθέσεων».
Για την προσφορά του προγράμματος
«Εγω ξέρω πως χάριν του προγράμματος σώθηκαν  εκατόν έντεκα (111) άνθρωποι. Εκατόν έντεκα εν δυνάμει νεκροί, τολμώ να πω, σταμάτησαν να αγωνίζονται  εξαιτίας της κάρτας υγείας και κέρδισαν τη ζωή τους  επειδή λειτούργησε το πρόγραμμα. Εκατόν έντεκα  δελτία ποδοσφαιριστών ακύρωσε η ΕΠΟ, αφού μετά τους ελέγχους βρέθηκαν  να έχουν προβλήματα υγείας».
Για τον ιατρικό έλεγχο των  ποδοσφαιριστών
«Η υγεία των αθλητών και δη των ποδοσφαιριστών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, που δυστυχώς στη χώρα μας δεν αντιμετωπίζεται σωστά. Αν αφαιρεσουμε το επίπεδο Σούπερ Λίγκας,απο κει και κάτω κανείς δεν εγγυάται τίποτα. Ο προληπτικός έλεγχος σώζει ζωές και αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε με την εφαρμογή του προγράμματος  της Κάρτα Υγείας. Δυστυχώς στη χώρα δεν υπάρχουν πλήρεις ιατρικοί έλεγχοι, και η πιθανότητα να υπάρξει κάποιο τραγικό συμβάν είναι μεγάλη. Παίρνει τη λίστα των παικτών ο κάθε πρόεδρος και μπαίνει τυπικά μια υπογραφή γιατρού και εκεί τελειώνει η ιστορία ελέγχου. Θα θρηνήσουμε θύματα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δυστυχώς η ζωή των ποδοσφαιριστών είναι στον ..αέρα».
Για τα  τυχόν συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την υπόθεση
«Μετά από 30 χρόνια στο Παίδων Αγία Σοφία ως διευθυντής του ΩΡΛ , και τώρα στο Μετροπόλταν με προσφορά στα παιδιά με ακουολογικά προβλήματα ,και καθημερινές επεμβάσεις με κοχλιακά εμφυτεύματα, μπορώ να πως με σιγουριά. πως με την κάρτα υγείας ζημιώθηκα παρά κέρδισα. Ζημιώθηκα ηθικά βλέποντας το όνομα μου σε λίστα παραπεμπόμενων. Αλλά όπως είπα και κατά το στάδιο της προανάκρισης στον ανακριτή που με ρώτησε,  την κάρτα υγείας ναι  θα την ξανάκανα, γιατί έχει να κάνει με την ίδια τη ζωή».
Τέλος ο διακεκριμένος ιατρός και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ επεσήμανε πως τον Σεπτέμβριο του 2008, ο τότε Υπ. Υγείας Δ. Αβραμόπουλος ήταν έτοιμος να ανακοινώσει σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον τότε πρόεδρο της  ΕΠΟ Β. Γκαγκάτση,  νομοθετική πρωτοβουλία για την κάρτα υγείας ,όμως μια ενδοκυβερνητική κόντρα έβαλε στοπ στην επισημοποίηση του προγράμματος.