Το ισπανικό μοντέλο και η… μάχη των εντυπώσεων


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ
Αντί η Superleague να περιμένει τις οδηγίες για το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας, έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση για το πώς εφαρμόζεται. Η διοργανώτρια θεωρεί ότι πρέπει να οριστεί ένας εκπρόσωπός της, η ΕΠΟ να ορίσει έναν δικό της και αυτοί οι δυο να επιλέξουν τον επιδιαιτητή. Μια ανακοίνωση από την οποία φαίνεται… δάκτυλος του μεγαλομετόχου της Ξάνθης Χρήστου Πανόπουλου, αφού …έσπευσε για διευκρινήσεις αναφορικά με το ισπανικό μοντέλο.
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι στη Λίγκα άρχισε …μάχη εντυπώσεων. Λες και η ΕΠΟ πρόκειται να κάνει κάτι διαφορετικό από τις οδηγίες της ΠΟ Ισπανίας, τις οποίες περιμένει. Όμως, είναι απίθανο η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να επιτρέψει στην Superleague να έχει λόγο για κάτι περισσότερο, πέραν του ορισμού των διαιτητών. Αλλωστε η Επιτροπή (με έναν εκπρόσωπο από κάθε πλευρά και έναν επιδιαιτητή τους) δεν θα είναι ΚΕΔ και επ’ ουδενί δεν πρόκειται να της επιτραπεί να παρεμβαίνει και να έχει λόγο στη διαιτησία.
Οι αρμόδιοι θέλουν να τη μετατρέψουν σε… αρένα. Όπως φαίνεται αυτό είναι το επόμενο πεδίο της σύγκρουσης, όπου δεν πρέπει να αποκλειστεί και η παρέμβαση του Κοντονή, εφόσον τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλει η προπαγάνδα. Αλλωστε ο υφυπουργός με την παρέμβασή του για να αλλάξουν οι βοηθοί του Σιδηρόπουλου στον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ έχει αποκτήσει και τον τίτλο του αρχιδιαιτητή.

Άραγε απασχολεί κανέναν η, κατά την άποψή μας, προβληματική λειτουργία της Superleague που δεν μπορεί να πάρει ούτε μια απόφαση; Για τη διαιτησία και για τις προτάσεις της NOVA έγιναν συναντήσεις στο γραφείο του Πανόπουλου, από όπου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, «έφυγε» και φαξ. Μέχρι και ο τέως πρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος «απαρνήθηκε» τον θεσμικό ρόλο του και πήγαινε σε αυτές τις συναντήσεις αν και είχε δευτερεύοντα ρόλο.

Σχόλια