Παρασκήνια από τη ΓΣ της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας



ΠΗΓΗ: www.olatagoal.gr (ΕΔΩ)

Με αρκετό ενδιαφέρον αναμένονταν η χθεσινή απολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΝΑ. Κάτι που άλλωστε φανερώνει η μεγάλη συμμετοχή των σωματείων στο Ενωσιακό γήπεδο το απόγευμα της Δευτέρας. Το κύριο θέμα ήταν ο οικονομικός απολογισμός με το διοικητικό να έρχεται σε δεύτερη μοίρα ως προς το ενδιαφέρον για να συζητηθεί εκτενώς.
Η Διοίκηση της Ένωσης και ο Πρόεδρος Παναγιώτης Παπαχρήστος σίγουρα βγαίνουν δυνατοί από τη συνέλευση αυτή. Ο λόγος; Με ένα αποτέλεσμα 43 - 9 όπως αυτό που πέρασαν οι δύο απολογισμοί, φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη των σωματείων υπάρχει και πέρασε σε μια φανερή ψηφοφορία.
Ο Παναγιώτης Παπαχρήστος βάσει αποτελέσματος έπεισε τους εκπροσώπους των σωματείων και μοιράια το αποτέλεσμα δε χαίρει αμφισβήτησης.
Από την άλλη πλευρά η Παναιτωλοακαρνανική Κίνηση Αναγέννησης Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου δεν είναι μια παράταξη που έχασε. Είναι δεδομένο φυσικά πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι άνθρωποί της, όμως ακόμα κι έτσι υπάρχουν θετικά.
Ο λόγος του Δημήτρη Ντάουλα δεν προκάλεσε, ούτε δίχασε. Ήταν ξεκάθαρος και στάθηκε σε ένα δεδομένο. Τι είπε; Μα πολύ απλά ότι ο οικονομικός απολογισμός προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των καταγγελιών του ,πρώην στενού συνεργάτη του Προέδρου της ΕΠΣΝΑ, Γιώργου Λαγούδη και σε περίπτωση που ισχύουν ό Πρόεδρος είναι εκτεθειμένος.
Ο Νίκος Χολέβας επίσης ζήτησε να παρουσιαστούν τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου που ενέκριναν τα παραστατικά που υπάρχουν και τόνισε πως έμεινε έκπληκτος με τις καταγγελίες που έγιναν.
Αυτό που δεν παρουσιάστηκε χθες ήταν οι κωδικοί για τους οποίους ακούστηκαν οι καταγγελίες. Τα λεγόμενα σε σχέση με όσα παρουσιάστηκαν έχουν μια διαφορά κοντά στις 39.000 (32.000 που ειπώθηκε ότι ήταν το έλλειμμα και 7.000 που είναι θετικός ο ισολογισμός).
Το αίτημα όμως για διαχειριστικό έλεγχο θα διαλευκάνει το θέμα και εκεί θα υπάρξουν εξελίξεις.
Αν στο διαχειριστικό έλεγχο αποδειχθεί ότι όλα είναι σωστά τότε ο Πρόεδρος της Ένωσης θα πετύχει μια ακόμα νίκη που θα τον κάνει πανίσχυρο. Και επιπλέον η πλευρά της Παναιτωλοακαρνανικης θα υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα και θα δημιουργηθούν ερωτήματα για τα λεγόμενα που πίστεψε. Αν όμως φανεί ότι δεν είναι όλα καλά καμωμένα τότε όντως υπάρχει πρόβλημα και η Παναιτωλοακαρνανική θα έχει καταγράψει μια σημαντική επιτυχία.
Όπως και να 'χει πλέον όλη η προσοχή στρέφεται στην υπόθεση του διαχειριστικού ελέγχου, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αυτό που αφήσαμε για το τέλος ήταν ένα γεγονός που προκάλεσε άσχημη εντύπωση και έδειξε και μια νοοτροπία φασιστική. Η αντίθετη άποψη δεν είναι κακή. Ο άνθρωπος που δε συμφωνεί μαζί μας δεν είναι τρελός και δεν είναι εχθρός. Φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τη Διοίκηση της ΕΠΣΝΑ ούτε με τους υπεύθυνους της Παναιτωλοακαρνανικής. Δε μπορεί όμως δύο εκπρόσωποι να χλευάζουν παράγοντες που προσφέρουν στο τοπικό ποδόσφαιρο επειδή έχουν άλλη άποψη από τη δική τους. Δεν είναι κρίμα να υπάρχει το διαφορετικό. Άλλωστε τέτοιες λογικές μας έφεραν εδώ. Σε όλα τα κομμάτια του δημόσιου βίου μας. Και πολιτικά και αθλητικά και δημοσιογραφικά και και και... Και σίγουρα δεν είναι κρίμα να είσαι ο Δημήτρης Ντάουλας, ο Νίκος Χολέβας, ο Χρήστος Κουτσομπίνας και ο Πάνος Νάκας. Δεν είμαι κιόλας πολύ σίγουρος αν για τους συγκεκριμένους τη νύχτα που κάνουν το σταυρό τους ότι δε ζητάνε από το Θεό να μοιάσουν στους τέσσερις που προαναφέραμε και χθες τους την "έπεσαν".