Κανένα πρόβλημα με το ισπανικό μοντέλο

Πριν η ΕΠΟ εφαρμόσει το αποκαλούμενο ισπανικό μοντέλο, απευθύνθηκε στην ΠΟ Ισπανίας, ρωτώντας πως λειτουργεί εκεί. Εστάλη επιστολή από την ομοσπονδία της ιβηρικής χερσονήσου, η οποία κοινοποιήθηκε από τον Γκιρτζίκη και στην Superleague. Αν οι ΠΑΕ δεν ενημερώθηκαν, αυτό είναι και δείγμα της διοίκησης που ασκούσε ο τέως πρόεδρος Γιώργος Στράτος.
«Για το περίφημο «ισπανικό μοντέλο» τα πράγματα είναι απλά και ευκρινώς διατυπωμένα σε έγγραφα. Η Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών ( το λέει και ο τίτλος της) ορίζει διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές από τους πίνακες που η ΚΕΔ/ΕΠΟ συντάσσει και εγκρίνει. Είναι υποπεπιτροπή της ΚΕΔ/ΕΠΟ, η οποία διατηρεί στο ακέραιο τις πλήρεις αρμοδιότητές της στα θέματα σύνταξης και έγκρισης των πινάκων. Τι σημαίνει στην πράξη η σχέση αυτή; Ότι ο εκπρόσωπος της Super League στην Επιτροπή Ορισμού Διαιτητών ανήκει πλέον, μετά τον ορισμό του, σε υποεπιτροπή της ΚΕΔ/ΕΠΟ και όχι στη Super League που τον όρισε. Εξ ου και η πρόταση να αμοίβεται από την Ε.Π.Ο. και όχι από τη Super League που τον επέλεξε. Όποιος άλλα κατάλαβε ή έχει εισπράξει ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα μεταβληθεί σε υποεπιτροπή της Επιτροπής Ορισμού Διαιτητών έχει μάλλον πρόβλημα αντίληψης», αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Γκιρτζίκης, στην ανακοίνωση που είχε βγάλει για να απαντήσει στον Σαραϊδάρη.

Τα γράφουμε, ενόψει της συνάντησης της Τρίτης των ΠΑΕ με τον Κουτσοκούμνη, όπου θα συζητήσουν για τη διαιτησία. Με την ευκαιρία ας τον ρωτήσουν και για ηχηρά διαιτητικά φάλτσα στο πρωτάθλημα της Κύπρου.