Superleague: Εντονες πιέσεις να ανακαλέσουν οι τρεις

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στις ΠΑΕ της Λίγκας το εξώδικο της Nova, στο αναφέρει πως υπαίτιες για την αναβολή του πρωταθλήματος είναι οι ΠΑΕ. Επίσης, ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να καταβάλλει χρήματα στη Superleague αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, καθώς επικαλείται ζημιά στο προϊόν από την τακτική των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, καθώς θεωρεί με τις ανακοινώσεις τους προς την ΕΠΟ και την ΚΕΔ, με τις οποίες δηλώνεται κατηγορηματικά ότι δεν θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση του πρωταθλήματος προκάλεσαν την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή. Επίσης, καλεί εμμέσως τις ΠΑΕ να μην προχωρούν σε τοποθετήσεις που δυσφημούν το ποδόσφαιρο για το οποίο, όπως αναφέρει, η ίδια είναι βασική χρηματοδότης.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη υπάρχουν ότι η συνδρομητική πλατφόρμα δεν αποκλείεται να ζητήσει μείωση του ποσού που δαπανά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πηγές δεν αποκλείουν ότι αυτή μπορεί να φτάσει μέχρι το 30%.
Οι ΠΑΕ θορυβήθηκαν και δεν ήταν λίγες εκείνες που ζήτησαν στα πηγαδάκια από τους εκπροσώπους των Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να ανακαλέσουν τις ανακοινώσεις τους, ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει. Σιγά μην… αδειάσουν τον Κοντονή!

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μέχρι και ο εκπρόσωπος του Πλατανιά κ. Μαθιουλάκης, ο οποίος τους στήριξε στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο, καυτηρίασε τη στάση των συμμάχων, τονίζοντας ότι «η Nova δεν λέει ψέματα. Αν δεν βγάζατε τις ανακοινώσεις δεν θα υπήρχε πρόβλημα». Πλέον η τριμελής επιτροπή (Δάρας, Σπανός, Κωστούλας) θα επιδιώξουν συνάντηση με τον κ. Κοντονή, ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου, μετά τα ματς της Εθνικής με την Ολλανδία και το Γιβραλτάρ.