Εξυγίανση με… κρεμασμένα κουδούνια! – Σκάνδαλο η μη κλήση του Γραμμένου από την Επιτροπή Δεοντολογίας – «Παγωμένη» η δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ για «πλαστογραφία» και «δυσφήμιση του αθλήματος» - Στον αέρα η συμμετοχή του στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου

Πολλά ερωτηματικά και ταυτόχρονα μεγάλο σκάνδαλο αποτελεί η στάση απραξίας της Επιτροπής Δεοντολογίας απέναντι στον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο. Φαίνεται πως κάποιοι βλέπουν την εξυγίανση με συγκεκριμένη φιλοσοφία. Δίνεται η εντύπωση πως υπάρχουν «δικά μας» και «δικά τους» παιδιά. Για αυτό και εκτίθεται αρκετός κόσμος.
Οι εκλογές της ΕΠΟ θα γίνουν οριστικά και αμετάκλητα στις 26 Οκτωβρίου στα Χανιά, ύστερα από την απόρριψη της προσφυγής της αντιπολίτευσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Τα σοβαρά ερωτηματικά, όπως επισημαίνει και η εφημερίδα «GOAL» προκύπτουν από τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει εδώ και 6,5 μήνες ο υποψήφιος πρόεδρος της αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Γραμμένος.
Συγκεκριμένα στον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τις 18 Μαρτίου από τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη, για «πλαστογραφία» και «δυσφήμιση του αθλήματος», αλλά η υπόθεση παραμένει στα… συρτάρια της Επιτροπής Δεοντολογίας και ακόμη δεν έχει εκδικαστεί. Και βέβαια υπάρχει πιθανότητα να αθωωθεί ο Βαγγέλης Γραμμένος, όμως στην αντίθετη περίπτωση, όμως, κινδυνεύει «με απαγόρευση να μετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για μια χρονική περίοδο τουλάχιστον 12 μηνών και χρηματική ποινή από 15.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ»! Όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με άρθρο 30 παράγραφος 2 του πειθαρχικού κώδικα για παραβάσεις αξιωματούχων ομάδας. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Β. Γραμμένος είναι αξιωματούχος Ενωσης. Για αυτό και πρόκειται για θέμα που δεν πρέπει να μένει σε εκκρεμότητα, χωρίς φυσικά να ευθύνεται ο ίδιος.
Η περίπτωση αυτή αφορά σε τρεις περιπτώσεις πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου: η πρώτη για δελτίο ταυτότητας και δελτίο πιστοποίησης (ταυτότητα πάγκου) και οι άλλες δυο δελτίο πιστοποίησης (ταυτότητα πάγκο) προπονητή. Το Δ.Σ. της ΕΠΟ, στις 3 Μαρτίου, έστειλε την υπόθεση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και στην ποινική Δικαιοσύνη, αλλά από τις 18 Μαρτίου κι έπειτα… ούτε φωνή, ούτε ακρόαση!!

Όπως τονίζεται στην πειθαρχική δίωξη: 1. Η υπογραφή του Β. Γραμμένου υπάρχει στο δελτίο πιστοποίησης του προπονητή Αριστοτέλη Κιάκη, που είχε κάνει χρήση πλαστής ταυτότητας. 2. Κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-16 η ΕΠΣ Μακεδονίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Β. Γραμμένος, εξέδωσε δυο πλαστές ταυτότητες στον πρώτο προπονητή Ιωάννη Παγώνη και στον βοηθό προπονητή Δημήτριο Γεωργακόπουλο, για την ομάδα της γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας ΑΠΕ Λαγκαδά, παρότι για την κατηγορία αυτή τα δελτία πιστοποίησης προπονητή τα εκδίδει μόνο η ΕΠΟ.