Τα... έχουν μονά-ζυγά δικά τους

Από κακή εμφάνιση στη Λιβαδειά προέρχεται ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος έδωσε πέναλτι στη... βουτιά του Μπεργκ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται από τη μέχρι τώρα διαιτησία του πρωταθλήματος, η οποία έστειλε… περίπατο το 50-50 και τα δίνει μονά-ζυγά σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι απειλές και η στοχοποίηση των ρέφερι έφεραν τα αποτελέσματά τους. Τι έγινε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές (3η, 4η, 5η) με τη διαιτησία; Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πήραν ό,τι μπορούσαν να πάρουν. Γελάει ο κόσμος με τα… φάλτσα υπέρ τους.
Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στη Λιβαδειά (3-0) με πέναλτι σε απίθανη βουτιά του Μπεργκ που καταλόγισε ο Σιδηρόπουλος. Τον ρέφερι εξέθεσε και ο αμυντικός του Λεβαδειακού Μαχαίρας, ο οποίος όχι μόνο διέψευσε ότι τάχα παραδέχθηκε σε πηγαδάκι την παράβαση (μέχρι και ψέματα γράφουν), αλλά τόνισε πως δεν ανέτρεψε τον αντίπαλό του. Στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον ΠΑΣ Γιάννινα (4-0) οι Ηπειρώτες έμειναν με δέκα παίκτες στο 22’, λόγω αποβολής του τερματοφύλακά τους, ενώ στο 53’ ο Σελίμος δεν απέβαλε τον Μπεργκ που πάτησε με τις τάπες τον Ακόστα, ο οποίος εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού στο 70’ και ο ΠΑΣ έμεινε με εννέα παίκτες επειδή ο Πετράκης είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές. Για το Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-0 όλοι στέκονται σε ένα λάθος του βοηθού Λάμπρου, αλλά… αμελούν ότι ο Κομίνης έπρεπε να αποβάλει τους Ζέκα και Γουακάσο για σκληρά μαρκαρίσματα. Ειδικά η περίπτωση του δεύτερου ήταν εξόφθαλμη.
Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 στη Βέροια, αλλά ο Καλογερόπουλος δεν καταλόγισε οφσάιντ στο πρώτο γκολ με φάουλ του Μπακασέτα, καθώς ο Μάνταλος κάλυπτε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και έκανε κίνηση, με αποτέλεσμα να τον μπερδέψει. Ακόμη στο παιχνίδι με τον Ηρακλή (0-0), ο Μπλάνας δεν τόλμησε να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη τον Σιμόες στο 48’.

ΟΣΟ και να τα κρύβει η προπαγάνδα, τα λάθη υπέρ των τριών βγάζουν μάτια

Η περίπτωση του ΠΑΟΚ


Σιγά μην έμενε ο ΠΑΟΚ έξω από την εύνοια της διαιτησίας! Αλλωστε και πέρσι είχε πάρει τα περισσότερα σφυρίγματα. Τώρα με το ισπανικό μοντέλο θα… έχανε; Στην Τρίπολη νίκησε 2-1 και «κλειδί» για την εξέλιξη του αγώνα της Τρίπολης είναι η φάση του 31’. Ο Τζαβέλλας έκανε πέναλτι-μαρς στον Φαρίνια. Ομως, ο Αρετόπουλος δεν καταλόγισε το πέναλτι, ενώ ταυτόχρονα θα έπρεπε να αποβάλει τον Τζαβέλλα με δεύτερη κίτρινη. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη (0-0) ο Βάτσιος στο 61’ δεν απέβαλε τον Μάτος που χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο τον Νιέτο.