Λύκος και… πρόβατα

Η FIFA θα ανεχθεί το σκοτεινό σχέδιό τους στη διαιτησία; Καμία απόφαση δεν πρόκειται να προχωρήσει από την Επιτροπή Εξομάλυνσης, αν δεν έχει την έγκρισή της. Αν… χάψουν τα περί δήθεν συστήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα περάσει και το σκοτεινό σχέδιό τους, της άλωσης της διαιτησίας. Ολα τα έχουμε δει… Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του μηχανισμού της προπαγάνδας στην Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ συζητούν να μπει και άνθρωπος του Κοντονή! Σε επιτροπή που υποτίθεται ότι θα έχει ρόλο να κατοχυρώσει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου κόντρα στο κράτος. Σαν να βάλεις τον λύκο να φυλάει πρόβατα…

Φαινόμενο

Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η FIFA, θυμίζουμε ότι ο Κουτσοκούμνης θα εισηγηθεί ποιοι θα είναι στην Επιτροπή Εξομάλυνσης, να δεχθεί να μπει εκπρόσωπος του υφυπουργείου σε αυτή. Η παγκόσμια ομοσπονδία είναι υπέρμαχος του αυτοδιοίκητου, άρα τι δουλειά έχει η κυβέρνηση σε μια επιτροπή που θα ασχοληθεί με τους νόμους της. Δηλαδή δεν καταργείται μόνο το… δόγμα της ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, αλλά ταυτόχρονα έχουμε και ασυμβίβαστο!
Αναρμόδιος

Τι να κάνει ο εκπρόσωπος του Κοντονή, αν δεν φύγει με τον ανασχηματισμό, στην Επιτροπή Εξομάλυνσης της ΕΠΟ; Να εισηγηθεί ποιοι νόμοι πρέπει να αλλάξουν επειδή παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο; Ή να διατηρήσει τις υπεραρμοδιότητες του υφυπουργού όπως και τη ΔΕΑΒ που η ΕΠΟ… κατάργησε λόγω FIFA. Θα είναι άνευ αντικειμένου.

Ψάχνονται

Η αναφορά που κάνει η FIFA στη διαιτησία στη μια και μόνη επιστολή της στην ΕΠΟ είναι επί λέξει «οι ισχυρισμοί που συνδέονται με τη διαιτησία», κάτι που δεν δείχνει διάθεση για αλλαγές. Ομως, οι… σύμμαχοι δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω. Από την αρχή της σεζόν… ψάχνονται να αναδείξουν τη διαιτησία ως νούμερο ένα πρόβλημα, αν και είναι οι παρεμβάσεις του Κοντονή στο αυτοδιοίκητο.

Ο… βήχας


Γιατί το πρόβλημα να είναι οι διαιτητές και όχι οι ομάδες που στοχοποιούν και λασπολογούν διαιτητές; Γιατί το πρόβλημα να μην είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να εφαρμόζονται οι κανονισμοί, δηλαδή να τιμωρούνται οι ΠΑΕ, κάτι που στην Ελλάδα δεν γίνεται; Δεν πρέπει να τους κοπεί ο… βήχας;