Το σούπερ… σπρώξιμο του ΠΑΟΚ από τον Αρετόπουλο που εξόργισε τον Αστέρα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ (21/09) – ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε… αστέρι του ΠΑΟΚ εξελίσσεται ο διεθνής διαιτητής Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων), ο οποίος προκάλεσε με τη διαιτησία υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης που νίκησε 2-1 στην Τρίπολη. Ο 37χρονος ρέφερι είναι από τους λίγους που φέρνουν γούρι στον ΠΑΟΚ και από τους ελάχιστους που η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν αντιδρά, όταν τον ορίζουν. Και επειδή κρίνουμε πάντα και μόνο με αγωνιστικά κριτήρια, τον τελευταίο καιρό οι Θεσσαλονικείς φαίνεται ότι δικαιώνονται.
«Κλειδί» για την εξέλιξη του αγώνα της Τρίπολης είναι η φάση του 31’, η οποία γίνεται μπροστά στα μάτια του Αρετόπουλου. Τι φοβήθηκε και δεν καταλόγισε το πέναλτι μαρς κατά την άποψή μας, αλλά και να αφήσει τον ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες;
Ο Τζαβέλλας έκανε… κομπολόι τον Φαρίνια, καθώς τον τραβούσε από το μπράτσο, προκειμένου να εμποδίσει την επίθεση Αργεντινού. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο παίκτης του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο έδαφος, έλα όμως που έπεσε πάνω στον αντίπαλό του!
Πρόκειται για φάση αρκετών δευτερολέπτων που ο Αρετόπουλος έχει στο… πιάτο. Ομως, δεν καταλόγισε το πέναλτι, ενώ ταυτόχρονα θα έπρεπε να αποβάλει τον Τζαβέλλα με δεύτερη κίτρινη.
Τι αποφάσισε ο Αρετόπουλος; «Αγάπη μόνο», που λένε και στην καθομιλουμένη, αφού έκλεισε τα μάτια σε μια προφανή παράβαση.
Πρόκειται για φάση κομβική, καθώς ο Αστέρας θα μπορούσε να μειώσει σε 2-1 και να ξαναμπεί στο ματς. Απόδειξη των παραπόνων για τα σφυρίγματα υπέρ του ΠΑΟΚ, που είχε η ομάδα της Πελοποννήσου, είναι η φάση της αποβολής του Μπέρτου, για… σκαριά στον Κρέσπο, στο 45’.

Τότε οι γηπεδούχοι ξεχείλισαν από αγανάκτηση. Ολος ο πάγκος, ακόμη και άτομα με πολιτικά, μπήκε μέσα στο τερέν και ο ρέφερι άκουγε τα εξ αμάξης. Τέτοιο πέσιμο δεν έχει ξαναγίνει εν ώρα αγώνα.