ΕΠΙΣΤΟΛΗ FIFA: 1) Θέλει εκλογές το αργότερο μέχρι το τέλος Μαϊου – 2) Τέλος τα ψέματα για τον Κοντονή αφού πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο – 3) Θέλει να εναρμονιστεί το καταστατικό της ΕΠΟ με το δικό της (δηλαδή μια ψήφος ανά μια ένωση;)

***Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου βάζει στο... κάδρο τις παρεμβάσεις του Κοντονή στο αυτοδιοίκητο, τις απαράδεκτες αποφάσεις των τακτικών δικαστών των δικαστικών επιτροπών της ΕΠΟ, την λασπολογία των ομάδων κατά της διαιτησίας, την έκπτωση του Γκιρτζίκη και των μελών της ΕΠΟ λόγω της Κάρτας Υγείας και την... αδράνεια της Επιτροπής Δεοντολογίας (υπόθεση καταγγελίας κατά του Βαγγέλη Γραμμένου για πλαστογραφία)
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ FIFA ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΙΧΑΛΗ ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟ:
κ. Μιχαήλ Τζανόπουλος
Αναπληρωτής Πρόεδρος
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Ζυρίχη, 14 Οκτωβρίου 2016


Διορισμός επιτροπής εξομάλυνσης

Αγαπητέ Αναπληρωτή Πρόεδρε,

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η κατάσταση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) συζητήθηκε από το Συμβούλιο της FIFA κατά τη συνεδρίασή του της 14ης Οκτωβρίου 2016.

Το Συμβούλιο της FIFA ενημερώθηκε για τα διάφορα θέματα που αντιμετώπισε η ΕΠΟ τους τελευταίους μήνες, όπως οι τεταμένες σχέσεις με τις αρχές, που οφείλονται κυρίως στις διαφορές ανάμεσα στους εθνικούς νόμους και την ανεξαρτησία της ΕΠΟ, η παραίτηση του Προέδρου και άλλων μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ λόγω δικαστικών διαδικασιών, οι ισχυρισμοί που συνδέονται με τη διαιτησία, καθώς και οι δυσκολίες διαχείρισης υποθέσεων δεοντολογίας.

Το Συμβούλιο έλαβε επίσης υπόψη την τελευταία απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, το οποίο αποτελείται από τακτικούς δικαστές, να ακυρώσει τις προγραμματισμένες γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ και να διορίσει προσωρινή επιτροπή υπεύθυνη για τη διοργάνωση εκλογών στους επόμενους δύο μήνες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, και σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 2 του Καταστατικού της FIFA, το Συμβούλιο αποφάσισε να διορίσει μια επιτροπή εξομάλυνσης της οποίας τα καθήκοντα θα είναι:
- να εκτελεί τις καθημερινές υποθέσεις της ΕΠΟ
- να αναθεωρήσει τους σχετικούς κανονισμούς προκειμένου να τους εναρμονίσει με τα πρότυπα  της FIFA εάν είναι απαραίτητο
- να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις αθλητικές αρχές σχετικά με την τροποποίηση των εθνικών νόμων σε στενή συνεργασία  με τη FIFA και την UEFA
- να οργανώσει την εκλογή των νέων αξιωματούχων μέχρι τις 31 Μαΐου 2017 το αργότερο.

Το μέγεθος και η σύνθεση της επιτροπής εξομάλυνσης θα αποφασιστούν από μια κοινή αποστολή των FIFA και UEFA με επικεφαλής τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν. Εν τω μεταξύ, η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ με τη σύνθεση που είχε πριν από την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου παραμένει στη θέση της μέχρι την εγκαατάσταση της επιτροπής εξομάλυνσης.

Τέλος, η επιτροπή εξομάλυνσης θα ενεργήσει ως εκλογική επιτροπή της οποίας οι αποφάσεις είναι οριστικές και δεσμευτικές και τα μέλη της δεν θα είναι επιλέξιμα για οποιαδήποτε από τις κενές θέσεις, εκτός και αν έχει δεόντως συσταθεί εκλογική επιτροπή εως τον χρόνο των εκλογών.

Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη τα παραπάνω και θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατόν σχετικά με την προγραμματισμένη κοινή αποστολή των FIFA και UEFA.

Με εκτίμηση,
FIFA 
Fatma Samoura
Γενική Γραμματέας

Κοιν.: UEFA