Κανονισμοί-λάστιχο υπέρ ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ

 ***Επιτρέπεται να αλλάζουν διατάξεις μεσούσης της περιόδου; Γιατί το κάνει η «δοτή» διοίκηση της ΕΠΟ;
***Αν αυτά τα έκανε οποιαδήποτε εκλεγμένη διοίκηση θα είχαμε παρέμβαση της FIFA, της UEFA, ακόμη και του ΟΗΕ;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την ίδια… φιλοσοφία με την προπαγάνδα, η οποία υπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) φαίνεται πως έχει η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις αποφάσεις που λαμβάνει στις συνεδριάσεις της, ειδικά για τα θέματα της διαιτησίας.
Η συμμορία της προπαγάνδας που στοχοποιεί παράγοντες, διαιτητές και δημοσιογράφους… ενημέρωνε ότι επιστρέφουν στους πίνακες κάποιοι διαιτητές που δεν αξιολογήθηκαν το καλοκαίρι, κατονομάζοντας και κάποιους (Στυλιαράς, Κορδολαίμης κτλ.). Την Πέμπτη η «δοτή» διοίκηση της ΕΠΟ, παρουσία του Κουτσοκούμνη, έλαβε ομόφωνα την εξής απόφαση: «Εγκρίθηκε πρόταση της ΚΕΔ για σχετική αναμόρφωση του Κανονισμού, ώστε να μπορεί να διευρύνει τους πίνακες διαιτησίας με διαιτητές που έχουν περάσει το ετήσιο σεμινάριο προεπιλογής και τα αντίστοιχα αγωνιστικά τεστ, καθώς και τους πίνακες παρατηρητών διαιτησίας».
Πρόκειται ή όχι για… φωτογραφική απόφαση, αλλά και για απόφαση που δεν προβλέπεται από πουθενά; Απαγορεύεται ή όχι οι κανονισμοί να αλλάζουν μεσούσης της περιόδου; Κι όμως, μια επιτροπή διορισμένη από τη FIFA δεν τηρεί τους κανονισμούς! Αν αυτά τα έκαναν οι προηγούμενες εκλεγμένες διοικήσεις της ΕΠΟ θα είχαν ζητήσει, για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, την επέμβαση του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, του Ομπάμπα, ακόμη και του Τραμπ!

Ακόμη η «δοτή», όπως την έχουν χαρακτηρίσει, διοίκηση της ΕΠΟ έλαβε και μια ακόμη απόφαση που υπάρχει κίνδυνος να χαρακτηριστεί ως φωτογραφική. Συγκεκριμένα: «Εγκρίθηκε ομόφωνα η τροποποίηση του άρθρου 24, παρ. 2, εδάφιο δ, του Κανονισμού Διαιτησίας, με την οποία διευρύνεται η δυνατότητα ορισμού παρατηρητών διαιτησίας σε ανώτερη κατηγορία, εφόσον διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα. Η διάταξη αυτή ισχύει ήδη για τους διαιτητές». Η νέα ΚΕΔ ήδη όρισε σερί τον Κάκο ως παρατηρητή της Γ’ Εθνικής και της Football League, στον πίνακα της οποίας βρίσκεται. Αρα, την επόμενη εβδομάδα θα οριστεί και στη Superleague.