Το ...φιλμ του τρόμου στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται οι επιθέσεις

***Ούτε μια ανακοίνωση για την …επίσκεψη αρκετών οπαδών στο σπίτι του Σωμαρακάκη
***Ούτε μια αντίδραση για τη δολοφονική επίθεση στην κλήρωση της Football League ή το «ντου» οπαδών στη διάρκεια μαθήματος στους διαιτητές στο Περιστέρι, αν και στις δυο «εισβολές» υπήρξαν και τραυματίες
***Ο φάκελος της δολοφονικής επίθεσης κατά του Ζωγράφου μπήκε στο αρχείο
***Καμία εξέλιξη στην υπόθεση των πυροβολισμών κατά του Αργύρη Λίβα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι τρεις σφαίρες εναντίον του δικηγόρου Αργύρη Λίβα, η δολοφονική επίθεση κατά του Χριστόφορου Ζωγράφου, η προηγούμενη επίθεση στον Τσαχειλίδη, η επίθεση κατά του Καλύβα, αλλά και η επίσκεψη έξω από το σπίτι του Σωμαρακάκη είναι μερικά περιστατικά που συνθέτουν το παζλ του τρόμου. Σημειώνουμε τα σοβαρά περιστατικά και ότι πλην του Λίβα, οι υπόλοιποι έζησαν τη βία, κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην ΚΕΔ. Αναλυτικά:

ΤΟ ΕΤΟΣ 2013
*20/8/13: Κουκουλοφόροι χτύπησαν και τραυμάτισαν το τότε μέλος της ΚΕΔ Δημήτρη Καλύβα, μετά το τέλος των αγωνιστικών τεστ των διαιτητών στο γήπεδο της Φυλής.  
*10/10/13: Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε και ο τότε νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θόδωρος Κουρίδης σε ενέδρα δυο αγνώστων έξω από το σπίτι του. 
ΤΟ ΕΤΟΣ 2014
* 24/01/14:  Η προηγούμενη επίθεση στον Τσαχειλίδη. Αγνωστος του επιτέθηκε με σπρέι, προσπαθώντας να τον χτυπήσει, στο Παλαιό Φάληρο. 
*18/05/14: Άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στο κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό που διατηρεί ο παράγοντας της ΕΠΟ Γιάννης Παπακωνσταντίνου ένα μήνα μετά στη καφετέρια δικών του συμφερόντων.
*14/11/14: Είναι το σοβαρότερο περιστατικό. Αναφερόμαστε στη δολοφονική επίθεση εναντίον του τότε αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ Χριστόφορου Ζωγράφου. Οι δυο δράστες είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του και τον χτύπησαν με σιδελοστό ακόμη και στο κεφάλι. Μετά από αυτό ο Ντάλας παραιτήθηκε από τους ορισμούς της Λίγκας.
ΤΟ ΕΤΟΣ 2015
*11/03/15: Ο διαιτητής Καλογερόπουλος κατήγγειλε ότι λίγες ώρες πριν τον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός πέταξαν φέιγ βολάν με απειλητικά μηνύματα στην είσοδο του σπιτιού του.
*17/10/15: Χούλιγκαν, λίγες ώρες πριν από  ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, πήγαν στην πολυκατοικία που διαμένει ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης και πέταξαν φέιγ βολάν με απειλητικό περιεχόμενο.
*10/12/15: Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής κατάγγειλε ότι δέχθηκε τηλεφωνικές απειλές.
*21/12/15: Σοκ προκάλεσε και η δολοφονική επίθεση σε βάρος του Αργύρη Λίβα, νομικού με ειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο. Δυο άγνωστοι έστησαν ενέδρα, έξω από το γραφείο του στο Π. Φάληρο και τον πυροβόλησαν τρεις φορές στα πόδια.
ΤΟ ΕΤΟΣ 2016
*22/01/16: Εισβολή σε κεντρικό ξενοδοχείο (Χίλτον) άτομα με διακριτικά (κασκόλ, μπλούζες) του Παναθηναϊκού την ώρα που πραγματοποιούνταν η ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣ Αθηνών. Έψαχναν διαιτητές και παρατηρητές.
06/03/16: Πυρκαγιά ξέσπασε, λίγες μέρες μετά το ματς πρωταθλήματος ΑΕΚ-Ολυμπιακός όπου ήταν παρατηρητής, στο αυτοκίνητο παρατηρητή της Superleague Δημήτρη Κύρκου. 
18/04/16: Τρεις βοηθοί διαιτητές τραυματίστηκαν από το «ντου» οπαδών, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, που βρίσκεται δίπλα από έναν σύνδεσμό τους.
26/04/16: Καταγγελία-βόμβα του διεθνή διαιτητή Γιώργου Κύζα (Δράμας), σύμφωνα με την οποία πριν από τον ημιτελικό Κυπέλλου Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-2, επικοινώνησε μαζί του από σταθερό τηλέφωνο κάποιος, ο οποίος του συστήθηκε ως «Δημήτρης Μελισσανίδης».
19/07/16: Επίθεση εναντίον του προέδρου της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτη Δημητρίου.Τον ξυλοκόπησαν σε ενέδρα έξω από το σπίτι του.
05/09/16: Χούλιγκαν τα έσπασαν, τρεις οι τραυματίες, στην κλήρωση της FOOTBALL LEAGUE, όπου βραβεύτηκε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης.

06/11/16: Ένα ακόμη κρούσμα τρομοκρατίας στην διαιτησία που οδήγησε σε καταιγιστικές εξελίξεις, καθώς σε παραίτηση οδηγήθηκαν όλα τα μέλη της ΚΕΔ. Αιτία αποτελεί η προσπάθεια εκφοβισμού στο σπίτι του Γιάννη Τσαχειλίδη στο Παλαιό Φάληρο. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστος χτύπησε το κουδούνι της πολυκατοικίας που διαμένει και όταν ο Τσαχειλίδης βγήκε στο μπαλκόνι είδε δυο άνδρες με κράνη. Αμέσως άρχισαν να τον απειλούν με ακατονόμαστες φράσεις («θα σε γ…, δεν γλιτώνεις») και μάλιστα μπροστά στα παιδιά του.