Ολα είναι πιθανά



Κάτι πάει να ψελλίσει ο νέος υφυπουργός αθλητισμού διαφορετικό από τον εμμονικό προκάτοχό του, που ξεφτίλισε την αριστερά για να εγγράψει κομματικές υποθήκες (νομίζει ο αφελής πως θα διαδεχθεί τον Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος ;), σχετικά με τις πρόδηλες αναγκαιότητες συγκλονιστικών αλλαγών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μου προκαλεί το ενδιαφέρον.
Όσα είπε για την περιβόητη Football League και τα τεράστια ζητήματα που προκύπτουν από την ύπαρξή της και μόνο είναι ευθέως σε άλλη γραμμή από τον Κοντονή και οδηγούν, σε αρχικά έστω συμπεράσματα ότι κάτι διαφορετικό κινείται στο χώρο του υπουργείου.
Η τεράστια αναγκαιότητα μιας θεσμικής επανάστασης στα ζητήματα ίδρυσης, λειτουργίας και ελέγχων των ΠΑΕ αρχίζει να διαφαίνεται από τα λεγόμενα Βασιλειάδη και θα είναι ευχής έργο να ξεκινήσει μια διαδικασία τεράστιων αλλαγών από τις οποίες θα προκύψει ένα εντελώς νέο τοπίο.
Οι αλλαγές αυτές μαζί με την αδήριτη ανάγκη να συνενωθούν οι δύο Λίγκες σε μια που θα έχει δύο κατηγορίες και εντελώς διαφορετική νοοτροπία διοίκησης από ότι σήμερα είναι μονόδρομος για να υπάρξει δεύτερη επαγγελματική κατηγορία (ίσως και πρώτη).

Ο Βασιλειάδης δείχνει να ακουμπάει το πρόβλημα όπως πρέπει. Αρκεί να το αφήσουν οι κομματικοκένταυροι του τομέα αθλητισμού που ζουν ακόμα στην εποχή του μεγάλου Ιωσήφ και ευαγγελίζονται την μετακομμουνιστική λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου.