Θα λάβει ότι έπραξε

Να ξορκίσουν με κάθε τρόπο τον πολιτικό χαρακτήρα που έχει προσλάβει η αντιπαράθεση περί την ΕΠΟ και την επόμενη μέρα της (είναι αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία η άρρηκτη σχέση της με το ελληνικό ποδόσφαιρο) επιχειρούν όλοι, σχεδόν, οι εμπλεκόμενοι στις εξελισσόμενες, τον τελευταίο χρόνο, έντονες αντιπαραθέσεις, σχετικά με τον χαρακτήρα που πρέπει, σύμφωνα με τις επιθυμίες της κάθε πλευράς, να αποκτήσει η Ομοσπονδία.
Στην προσπάθεια αυτή εμπλέκουν, συνειδητά τις περισσότερες φορές, τον πολιτικό " περί την φύση και τις προτεραιότητες της νέας ΕΠΟ όπως αυτές καθορίζονται από την Ρήτρα Ανεξαρτησίας της FIFA" χαρακτήρα με τον κομματικό/κυβερνητικό, είτε του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ., είτε των επιδιώξεων των ποδοσφαιρικών παρατάξεων που  δραστηριοποιούνται στο χώρο των Ενώσεων.
Οποία παρανόηση. Η περί την ΕΠΟ. αντιπαράθεση, όπως και εάν εξελιχθεί και οποιονδήποτε χαρακτήρα και αν προσλάβει, ήταν, είναι και θα είναι εξόχως πολιτική και κανείς δεν μπορεί να την περιορίσει σε αντιπαράθεση προσώπων ή να την ετεροκαθορίσει.
Από εκεί, από τον πολιτικό χαρακτήρα δηλαδή, και η κορυφαία περί το εκλογικό σύστημα διελκυνστίδα που ξεπερνάει τα πρόσωπα και ακουμπάει τον πυρήνα του πολιτικού προβληματισμού, ενώ προσδιορίζει με σαφήνεια τον κυρίαρχο ρόλο της FIFA στα πράγματα, δηλαδή του ιδιωτικού χώρου της κοινωνίας απέναντι στην κρατική βουλιμία για περισσότερη και ανεξέλεγκτη εντελώς εξουσία.
Εκεί να δω τον Κύπριο Καλοχαιρέτα τι θα κάνει, που θα πρέπει να ανοίξει το στόμα του και να δικαιολογήσει στην Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας γιατί παρέδωσε ένα ολόκληρο ποδόσφαιρο στις ιδεοληπτικές διαθέσεις μιας εξουσιομανούς ομάδας ανεπάγγελτων γραφειοκρατών της χειρότερης εκδοχής της εγχώριας αριστερής σταλινοκρατίας.
Όταν θα συγκρουστούν, ευθέως πλέον, η κυβέρνηση με τη FIFA ( με τη σύγκρουση να είναι αναπόφευκτη) δεν υπάρχει πλέον περιθώριο να κρυφτεί κάποιος στις ιδεοληψίες περί της "αμαρτωλής ΕΠΟ" και να επισείει "σκάνδαλα επί σκανδάλων", τα οποία δημοσιοποιούνται και εντός εικοσιτετραώρου δεν τα θυμάται κανείς.

Θα λάβει ότι έπραξε περιφερόμενος από υπουργικό γραφείο σε υπουργικό προθάλαμο, προσφέροντας, ως λάφυρο, την ανεξαρτησία του ελληνικού ποδοσφαίρου και μια αιχμάλωτη στις κρατικές διαθέσεις Ομοσπονδία.