Στη Γαλλία προκάλεσε, στην Ελλάδα ορίστηκε!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΑΥΡΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ


Από το κακό στο χειρότερο οδηγεί τη διαιτησία το… μοντέλο της παράνομης ΚΕΔ, αφού με βάση τον κανονισμό που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης δεν είχαν δικαίωμα να γίνουν παράγοντες της διαιτησίας. Κάθε αγωνιστική και προκλήσεις…
Την προηγούμενη είχαν… κολλήσει με τους Καλογερόπουλο, Κομίνη, Παπαδόπουλο. Χθες, ενόψει των αγώνων της 14ης αγωνιστικής ανακάλυψαν ότι υπάρχει Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) και τον όρισαν για τρίτη φορά στον Παναθηναϊκό, ο οποίος παίζει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αν και προκάλεσε με τα υπέρ του λάθη, τόσο στο ματς των «πρασίνων» στη Λιβαδειά όσο και στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Το δίδυμο της ΚΕΔ «θυμήθηκε» τον Σιδηρόπουλο μετά το κορυφαίο του λάθος του στον αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν-Λουντογκόρετς 2-2, σε ένα ματς που οι Γάλλοι χρειάζονταν τη νίκη, αλλά με την ισοπαλία η Αρσεναλ βγήκε πρώτη στον Α’ όμιλο του Champions League. Στο 63’ το ματς ήταν 1-1 και ο διεθνής ρέφερι έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι και αποβολή του Πλαστούν, ο οποίος ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα των Βουλγάρων, μετά από σουτ του Ντι Μαρία. Μάταια οι Καβάνι και Ματουιντί προσπαθούσαν να του εξηγήσουν τι είχε συμβεί, ενώ ο Εμερι χτυπιόταν στον πάγκο.
Για το λάθος αυτό του Σιδηρόπουλου, που ντρόπιασε την ελληνική διαιτησία στο εξωτερικό, οι Γάλλοι οπαδοί ξέσπασαν στο twitter. Ο θόρυβος ήταν μεγάλος, καθώς προβλήθηκε αναλόγως από όλα τα ΜΜΕ του εξωτερικού.
Παρ’ όλα αυτά Τριτσώνης και Κουκουλάκης δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα. Ο Σιδηρόπουλος προέρχεται από λάθος στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0, δείχνει ότι είναι ντεφορμέ, όμως το δίδυμο της ΚΕΔ τού έδωσε… βραβείο και τον έβαλε σε αγώνα ομάδας που φέτος την ευνόησε προκλητικά σε προηγούμενα παιχνίδια.

ΠΕΝΤΕ ορισμούς έχει ο Σιδηρόπουλος στη Superleague και οι τρεις σε αγώνες του Παναθηναϊκού! Ούτε τα προσχήματα…

Κριτήρια
Με αφορμή και την επιλογή του Σιδηρόπουλου θα έχει ενδιαφέρον οι Τριτσώνης, Κουκουλάκης να μας εξηγήσουν με ποια κριτήρια κάνουν τους ορισμούς. Η επιλογή του… κορυφαίου, για τον οποίο υπάρχει κίνδυνος η UEFA να τον υποβιβάσει από την ελίτ κατηγορία, είναι πέρα για πέρα ανεξήγητη. Στην καλύτερη περίπτωση υπάρχει προχειρότητα, σε άλλη περίπτωση δείχνουν ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται και είναι έξω από την πραγματικότητα.

Είδηση

Μια μέρα πριν από τους ορισμούς τα ΜΜΕ της προπαγάνδας διατυμπάνιζαν ότι για τον μη καταλογισμό του πέναλτι-μαρς στο «Παρκ ντε Πρενς» φταίει μόνο ο Καλογερόπουλος, ο οποίος ήταν επιπρόσθετος πίσω από την εστία της Λουντογκόρετς. Μάλιστα τη σχετική είδηση τη… χρέωναν στον παρατηρητή διαιτησίας. Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Χμ…

Αγαλμα

Αναφέρουμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, επειδή και ο Καλογερόπουλος πάει από το κακό στο χειρότερο στην Ελλάδα. Φυσικά φταίει και ο Αθηναίος για το ναυάγιο της ελληνικής διαιτησίας στη Γαλλία, όμως τέτοιες φάσεις είναι 100% του διαιτητή. Αλλιώς, ας βάζουν αγάλματα για ρέφερι, αν δεν έχουν ευθύνη γι’ αυτά που συμβαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά, αυτό θα φανεί και στη βαθμολογία του Σιδηρόπουλου.

Τα… δώρα
Μέχρι τώρα ο Σιδηρόπουλος έκανε δύο πέναλτι-δώρο στον Παναθηναϊκό. Το ένα στη Λιβαδειά σε βουτιά του Μπεργκ, με το οποίο οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ. Το δεύτερο σε βουτιά του Βιγιαφάνιες στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αν ο Λεντέσμα το έβαζε, θα μείωνε σε 3-1 και ο ΠΑΟ θα έμπαινε ξανά στο παιχνίδι.

Η ιστορία με τα πέναλτι

Μπλακάουτ είχε πάθει ο Παπαπέτρου (Αθηνών), ο οποίος τη Δευτέρα θα σφυρίξει ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός, στο προηγούμενο ματς των «ερυθρόλευκων». Στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0, που έγινε στις 14/02/15, ο διεθνής ρέφερι έκανε μια από τις χειρότερες διαιτησίες του. Απόδειξη ότι δεν καταλόγισε τρία πέναλτι! Με άλλα λόγια αδίκησε προκλητικά τους «ερυθρόλευκους» που παρά τη νίκη τους δεν έκρυψαν τα παράπονά τους. Ο Παπαπέτρου ορίζεται δεύτερη σερί αγωνιστική, καθώς διαιτήτευσε ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-0.

Εδωσε δικαιώματα


Ο Μπλάνας θα σφυρίξει ΑΕΚ-Λεβαδειακός. Ο ρέφερι της ΕΠΣ Μεσσηνίας ορίζεται για δεύτερη φορά σε παιχνίδι της γηπεδούχου, καθώς στο ΑΕΚ-Ηρακλής (0-0 στις 26/09) είχε ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Αρχικά στο 38’ δεν δίνει πεντακάθαρο έμμεσο υπέρ του Ηρακλή, καθώς ο Ανέστης έπιασε την μπάλα μετά από γύρισμα συμπαίκτη του έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ το αποκορύφωμα ήταν στο 48’ δεν απέβαλε τον Σιμόες για σκληρό φάουλ στον Λεοζίνιο.