«Μεσαίωνας» στην ΕΠΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αποφάσεις που δεν μπορούν να εξηγηθούν με την απλή λογική παίρνει η δοτή διοίκηση της ΕΠΟ, διορισμένη με νόμο από τον Κοντονή, όπως φαίνεται με κομματικά κριτήρια αλλά και με ξεκάθαρη εκπροσώπηση από τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ (Δέδες και Βρύζας, αντίστοιχα). Αν και δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχουν τέτοια αρμοδιότητα, επικαλούνται πάντα τη FIFA, χωρίς να παρουσιάζουν φυσικά τα σχετικά έγγραφα. Αντί για εξομάλυνση, από τη μια προσλαμβάνουν και από την άλλη απολύουν υπαλλήλους.

Με απλά λόγια, όπως φαίνεται σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο που είχε η μειοψηφούσα παράταξη που στηρίζεται από τους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ σε περίπτωση που κέρδιζε τις εκλογές. Μπορεί οι αρχαιρεσίες να μην έγιναν, όμως όλα δείχνουν ότι άρχισαν απολύσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως εκδικητικές. Στο στόχαστρο βρίσκεται ακόμη και η νομική υπηρεσία της ομοσπονδίας, επειδή μέλος της… τόλμησε να παραστεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για να υπερασπιστεί απόφαση δικαστικών επιτροπών του ποδοσφαίρου (Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας, Επιτροπή Εφέσεων) εναντίον του Ατρομήτου. Επίσης, στο …στόχαστρο βρίσκονται κι άλλοι υπάλληλοι, παρότι οι παράγοντες της δοτής διοίκησης επιχειρούν να τους καθησυχάσουν.
Οι πρώτες κινήσεις που έκαναν ο πρόεδρος της διοικούσας Ιωάννης Δρόσος και ο γραμματέας της Αλέξης Δέδες ήταν να προσλάβουν προσωπικούς γραμματείς, από την στιγμή που στην ΕΠΟ υπάρχουν αρκετοί ικανοί υπάλληλοι. Μάλιστα στο Πάρκο Γουδί λέγεται ότι η γραμματέας του πρώην υπαλλήλου της ΑΕΚ έχει προϋπηρεσία τόσο σε γραφείο υψηλόβαθμου υπουργού, όσο και στην ΠΑΕ ΑΕΚ! Μην παραβλέψουμε επίσης, ότι η εν λόγω ΠΑΕ ξεφορτώθηκε έναν υψηλόβαθμο υπάλληλό της και φορτώθηκε στο μπάτζετ της ΕΠΟ!
Από την άλλη πλευρά η δοτή διοίκηση της ΕΠΟ αποφάσισε να απολύσει τον διευθυντή αγωνιστικού Χρήστο Υφαντή, έναν ανεξάρτητο υπάλληλο που όλως τυχαίως είχε βρεθεί στο στόχαστρο των «συμμάχων». Ο λόγος δεν κοινοποιήθηκε αλλά με διαρροές τάχα του χρεώνουν δυο λάθη στο πρόγραμμα κυπέλλου! Στη θέση του έβαλαν τον Ζήση Βρύζα που είναι απορίας άξιο πως δέχθηκε να εκτεθεί τόσο πολύ αφού για τη θέση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, προορίζεται άλλος…
Ολα αυτά, ενώ τυπικά από τη διοικούσα δεν ισχύει καμία απόφαση, όπως δεν ισχύει και καμία απόφαση της παράνομης ΚΕΔ.


Τα περισσότερα από όσα κάνουν δεν προκύπτουν από την επιστολή της FIFA με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2016, αναφορικά με τον ρόλο της διοικούσας.