Προτάσεις αναδιάρθρωσης (3)

Θέματα διαιτησίας/ Συγκρότηση ΚΕΔ/ΕΠΟ:
Με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA να είναι:
α. απόλυτος ως προς τον τρόπο και τα πρόσωπα συγκρότησης της Επιτροπής Διαιτησίας σε κάθε εθνική ομοσπονδία και
β. υποχρεωτικής εφαρμογής σε ολόκληρο τον πλανήτη οι αλχημείες της SuperIeague, που παρουσιάστηκαν ως ρηξικέλευθες προτάσεις συνιστούν την επιτομή της αστειότητας.
Τα δεδομένα:
α. Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανήκει στην εθνική ομοσπονδία, η οποία τη συγκροτεί με βάση ένα εγκεκριμένο μοντέλο (Πρόεδρος, αναπληρωτής πρόεδρος και τρία μέλη), την ελέγχει απολύτως, τη διοικεί και τη λειτουργεί. Κάθε ΚΕΔ σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με επαγγελματικές ομάδες, λίγκες και κρατικούς/κυβερνητικούς φορείς. Μια απλή ανάγνωση των άρθρων 4 και 5 του ισχύοντος κανονισμού θα σας πείσει αμέσως.
β. Η εκλογή μιας νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία με βάση ένα αποφασισμένο εκλογικό σύστημα θα σημάνει, αυτόματα, την μεταφορά σε αυτή όλων των αρμοδιοτήτων που προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ και τα καταστατικά FIFA/UEFA. Άρα η νέα διοίκηση θα έχει εντελώς ελεύθερο το πεδίο να εφαρμόσει την πολιτική της.
γ. Ακόμη και στην υποτιθέμενη περίπτωση που μια εθνική ομοσπονδία επιθυμεί να διευκολύνει τη συμμετοχή στη διοίκηση της διαιτησίας αλλότριων δυνάμεων ή φορέων (Λίγκες κ.λ.π.), αυτό πρέπει να καλυφθεί από σχετική εντολή της FIFA, που θα παρέχει την εξαίρεση αυτή εγγράφως και με βάση όρους και προϋποθέσεις και όχι όπως τώρα κάνει (και νομίζει ότι δεν τον έχουν πάρει χαμπάρι) ο Κωστάκης στο όνομα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
Με βάση όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά αμφίβολο, έως απίθανο να βρεθεί διοίκηση της ΕΠΟ που θα στέρξει να διοικηθεί η διαιτησία με αυτές τις παρανοϊκές εκλογές των δύο μελών της και την συμμετοχή ενός τρίτου, ως εκπροσώπου των ΠΑΕ σε ένα τριμελές σχήμα από το οποίο θα απουσιάζει παντελώς η ΕΠΟ.
Ποιος φωστήρας ανακάλυψε αυτή το διοικητικό σχήμα της διαιτησίας, σε ποιον κανονισμό και υπό ποιες προϋποθέσεις;
Μήπως μη σχετική πρόταση είναι μια "ευγενική προσφορά" προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού ώστε ο τελευταίος να μην κινήσει διαδικασίες έκπτωσης, καθώς θα έχει στα χέρια του κάτι χειροπιαστό για να παρουσιάσει στους κομματικούς και ποδοσφαιρικούς κομισάριους για να κάμψει τις αντιστάσεις τους;

Σε κάθε περίπτωση δεν υφίσταται καμία πιθανότητα να γίνει δεκτή μια τέτοια πρόταση, η κατάθεση της οποίας έχει πολύ συγκεκριμένη αφετηρία και εξυπηρετεί αποκλειστικά προσωπικά συμφέροντα.