Περί αποκλεισμών γενικώς

"Θα αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες αν γίνει δεκτή η προσφυγή Μαλάτου" κατέθεσε, ενόρκως προφανώς, ενώπιον του δικαστηρίου η ΕΠΟ ( δια των δικηγόρων και των μαρτύρων της) για να τονίσει τον κορυφαίο κίνδυνο που προκύπτει στην περίπτωση που γίνει δεκτή προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια κατά του κύρους των αποφάσεων της FIFA (άρα και της ΕΠΟ).
Ορθόν ( σε γενικές γραμμές) αν και έχει μεγάλη πλάκα ότι υπερασπίζονται σήμερα την άποψη αυτή όλοι εκείνοι οι πληρωμένοι “παπαγάλοι” που τόσα χρόνια καλούσαν την Πολιτεία να αψηφήσει τη FIFA και να εφαρμόσει τις διατάξεις του Συντάγματος και των νόμων.
Είναι οι ίδιοι που "άκουσε" με ευλαβική προσοχή ο κ. Κοντονής και εισηγήθηκε τη διάταξη του ν. 4326/2015 από την οποία προκύπτουν όλα τα προβλήματα.
Τώρα είναι ο ίδιος που "παρακαλάει" το δικαστήριο να αποφανθεί εναντίον του δικού του νόμου και να προκρίνει την ισχύ του καταστατικού της ΕΠΟ έναντι του νόμου. Βλέπετε, ολόκληρη νομοθετική διάταξη εισηγήθηκε στη Βουλή για να στηρίξει την ΠΔΕ/ΕΠΟ έναντι ανάλογων προσφυγών, αναγκάστηκε ο άνθρωπος να "μασήσει" το νόμο του, αλλά άκρη με την τακτική δικαιοσύνη δεν βρίσκεται με αντισυνταγματικές νομοθετικές παρεμβάσεις.
Είναι αλήθεια ότι θα αποκλειστούν οι ομάδες, αλλά αυτό το κακό είναι μικρότερο από το γενικότερο που θα προκύψει. Το μείζον είναι ότι θα καταρρεύσει η ποδοσφαιρική οικονομία, όπως έχει διαμορφωθεί, έστω και σε συνθήκες κρίσης.
Μια κατάρρευση που θα ζημιώσει σημαντικά το συνολικά παραγόμενο οικονομικό προϊόν και θα δημιουργήσει επιπλέον τρύπες στα δημόσια έσοδα.
Έσοδα που θα λείψουν από τον προϋπολογισμό και θα πρέπει να καλυφθούν από αλλού.
Τώρα θα αναρωτηθείτε "ήταν τόσο δύσκολο να μελετήσει κανείς όλες τις επιπτώσεις των νομοθετικών παρεμβάσεων τις οποίες αποφάσισε και υλοποίησε, ώστε να προκύψουν όλες οι εκδοχές και στη συνέχεια, σώφρων και μελετημένος, να κρίνει αν πρέπει να παρασύρεται από συγκυριακές συμμαχίες και να οδηγείται σε αυτονόητο αδιέξοδο;" και θα έχετε δίκιο.
Απλό είναι, αλλά χρειάζεται γενναιότητα και μικρότερη ποσότητα δονκιχωτισμού στις αποφάσεις του.
Τώρα είναι αργά. Ό,τι και να αποφασίσει το δικαστήριο μοναδικός κερδισμένος θα είναι η FIFA.

Φιλάκια... στο περιπολικό που φυλάει το σπίτι!!!!