Το δεύτερο βήμα

Η συγκρότηση της επιτροπής των ΕΠΣ - μελών της ΕΠΟ είναι το δεύτερο βήμα στη διαδικασία επανακαθορισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τους ίδιους τους διαμορφωτές του. Το πρώτο ήταν η κοινή απόφαση να παρακαμφθούν οι τεχνητές, εν πολλοίς, αντιθέσεις και να ξεκινήσει διάλογος για το μέλλον του αθλήματος και της ΕΠΟ μακριά από τις εντάσεις του πρόσφατου παρελθόντος.
Το τρίτο θα είναι η συνάντηση με τον Κωστάκη " για να του πουν δύο φωνήεντα", ώστε η περίοδος εκκρεμότητας την οποία βιώνει το άθλημα και η Ομοσπονδία να τελειώσει το συντομότερο δυνατό.
Προκύπτει, από τις συζητήσεις, τις επαφές και τις οργανωτικές διαμορφώσεις που έχουν συντελεστεί, ότι για τις Ενώσεις η λυδία λίθος κάθε εξέλιξης είναι η διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων του καταστατικού μακριά από κάθε κρατική (κυβερνητική) παρέμβαση, με τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας της ΕΠΟ παρούσα σε όλες τις εξελίξεις και τη FIFA να στέκει στο πλάι και να επικυρώνει, σε μια αναγκαστική διαδικασία επικύρωσης, το αποτέλεσμα.
Την δημοκρατική λύση των εκλογών με το σύστημα που θα αποφασίσουν αποκλειστικά τα μέλη και κανένας υπουργός ή κομματικός κομισάριος κανείς δεν μπορεί να την αρνηθεί για οποιονδήποτε λόγο.
Το ίδιο δεν μπορεί να αρνηθεί την εφαρμογή των διατάξεων του καταστατικού και των κανονισμών σε όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές λειτουργίας του αθλήματος.

Όποιος ευαγγελίζεται επιστροφές σε παλαιότερες εποχές και διαμορφώνει πολιτικές σε σουβλατζίδικα μάλλον έχει καταλάβει λάθος το ρόλο του.