Τζώρτζογλου: «Δεν είναι δυνατόν ο Κουτσοκούμνης που ηγείται στην Κύπρο που κυριαρχεί η διαφθορά στο ποδόσφαιρο, να θέλει να φτιάξει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, αφού δε μπορεί να το φτιάξει στη δική του χώρα…»

*** Αιχμές του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου για τον Κουκουλάκη: «Δεν είναι δίκαιο και ηθικό 100 διαιτητές της ΕΠΣ Ηρακλείου να πληρώνουν όλοι το ποσοστό που επιβάλει ο κανονισμός και ο ίδιος να μην το έχει κάνει ποτέ…»
ΠΗΓΗ: www.neakriti.gr

Με αφορμή την έλευση του 2017, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στο neakriti.gr αναφερόμενος σε ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου όσο και με θέματα που απασχολούν την κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή.
Ο πολύπειρος παράγοντας επιμένει για άλλη μια φορά στις τοποθετήσεις του σε διοίκηση κοινής συναίνεσης στην ΕΠΟ, θεωρώντας καταλληλότερο πρόεδρο τον Βαγγέλη Γραμμένο ενώ για το ζήτημα Κουκουλάκη θέτει ζήτημα «ηθικής τάξης» απέναντι στα ερασιτεχνικά σωματεία…



Να περάσουμε σε θέματα της κεντρικής ποδοσφαιρικής σκηνής. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ήσασταν ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στους διοικούντες και τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη…

«Ήταν μία Γενική Συνέλευση που θα έπρεπε κατά την άποψη μου ο εποπτεύων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εντεταλμένος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης να μας επιστρέψει τουλάχιστον να τοποθετηθούμε και να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας. Δυστυχώς παρά την επιμονή τη δική μου αλλά και άλλων συναδέλφων δεν μας το επέτρεψε, προφασιζόμενος ότι δεν έχει χρόνο και θα χάσει το αεροπλάνο. Ήταν κάτι το οποίο εμένα προσωπικά με πίκρανε και με εκνεύρισε για να έρθω στο σημείο να του πω αυτό που του είπα. Ότι δηλαδή πως είναι δυνατόν εκείνος που ηγείται μίας χώρα όπως η Κύπρος που κυριαρχεί η διαφθορά στο ποδόσφαιρο, να θέλει να φτιάξει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, αφού δε μπορεί να το φτιάξει στη δική του χώρα…»

Πως βλέπετε το μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να έρθουν καλύτερες μέρες;

«Εφόσον συνεχίσουν να υπάρχουν αυτές οι κόντρες και αυτός ο πόλεμος μεταξύ των μεγάλων ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου και μεταξύ των αντιμαχόμενων παρατάξεων και εφόσον δεν αλλάξουν βασικές καταστατικές διατάξεις, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Όμως σαν πρόεδρος της ΕΠΣΗ αλλά και σαν Ένωση, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη μας! Δε σταματήσαμε ποτέ και δε θα σταματήσουμε να επιμένουμε ότι μόνο με συναινετικές λύσεις και με μία διοίκηση κοινής αποδοχής με στελέχη από όλες τις τάσεις και παρατάξεις θα μπορούσε να δώσει ελπίδα για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

Αυτή η προσπάθεια της ΕΠΣΗ διαρκεί εδώ και πολλούς μήνες, έχοντας μάλιστα φτάσει μια ανάσα από τη σύγκληση μια ιστορικής συνάντησης κορυφής στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχετε μέσα σας την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ευοδωθεί κάποια στιγμή η κοινή συναίνεση στο ποδόσφαιρο;

«Δυστυχώς σαν λαός δε βλέπουμε τα λάθη του παρελθόντος και ενώ είμαστε άνθρωποι που στα δύσκολα στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, στις κρίσιμες ιστορικές στιγμές η διχόνοια είτε αυτή είναι σε πολιτικό επίπεδο, είτε σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, υπερτερεί με καταστροφικές συνέπειες. Θεωρώ ότι σε μία τέτοια κρίσιμη ιστορική στιγμή βρισκόμαστε σήμερα και σίγουρα για τη τραγική κατάσταση που έχει έρθει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορούμε εύκολα να μοιράσουμε ευθύνες, όπως μπορούμε και εύκολα να ψάξουμε για σωτήρες. Θεωρώ όμως ότι το άθλημα που υπηρετούμε δεν έχει ανάγκη από σωτήρες, έχει ανάγκη από συλλογική προσπάθεια και κοινή συναίνεση. Διαφορές και διαφωνίες σίγουρα υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως υπάρχουν και ικανά και ηθικά στελέχη. Τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα  την προσπάθεια της ΕΠΣ Ηρακλείου το περασμένο Ιούλιο για να πείσω τις 4 μεγάλες ΠΑΕ να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι να βρούμε λύσεις κοινά αποδεκτές και να οδηγήσουμε το ποδόσφαιρο μπροστά από κοινού, με μοναδικό άξονα τον έλληνα φίλαθλο και ποδοσφαιριστή. Για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο... Αυτή δυστυχώς η μεγάλη συνάντηση τορπιλίστηκε την τελευταία στιγμή...  Εμάς που έχουμε την ευθύνη να κρατάμε τις τύχες του ποδοσφαίρου στα χέρια μας, ότι αυτές τις διαφωνίες πρέπει να τις παραμερίσουμε, να δείξουμε ότι βάλαμε νερό στο κρασί μας και να οδηγήσουμε το ποδόσφαιρο μπροστά από κοινού, με μοναδικό άξονα τον έλληνα φίλαθλο και ποδοσφαιριστή.

Κατά καιρούς αναφερθήκατε στον Βαγγέλη Γραμμένο και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για να ηγηθεί στην ΕΠΟ για πρόεδρος κοινής αποδοχής. Συνεχίζετε να έχετε την ίδια άποψη;
«Και βέβαια συνεχίζω να επιμένω ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσε μέσα από μια διοίκηση κοινής αποδοχής να οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε καλύτερες μέρες. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλοι ικανοί παράγοντες αλλά θεωρώ το Βαγγέλη Γραμμένο το καταλληλότερο».

Τελικά η ΕΠΣ Ηρακλείου σε ποια πλευρά ανήκει; Εσείς τι στηρίζετε;

«Η ΕΠΣ Ηρακλείου στην ανακοίνωσή της ήταν σαφέστατη ότι δεν ανήκει πουθενά! Απλά, κάποιοι θεωρούσαν ότι πήγε απέναντι. Η ΕΠΣΗ έμεινε πιστή στις θέσεις της απλά από απέναντι ήρθαν στην ίδια πλευρά κάποιοι μαζί με πρόσωπα που το ποδοσφαιρικό τους παρελθόν δε συνάδει με τη δική μας φιλοσοφία και τους οποίους έχει αποβάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με αυτά τα άτομα εμείς δεν μπορούμε να είμαστε μαζί. Θεωρούμε πάντως ότι και στις δύο παρατάξεις υπάρχουν αξιόλογα στελέχη, αξιόλογοι πρόεδροι, οι οποίοι είναι ικανοί και μπορούν να βοηθήσουν σε μία διοίκηση κοινής αποδοχής».

Και κλείνοντας την συνέντευξη, θέλουμε να μας σχολιάσετε το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Μιχάλη Κουκουλάκη και είναι ευδιάκριτο ότι σας έχει δυσαρεστήσει έντονα.

«Νομίζω ότι τίθεται ζήτημα ηθικής τάξης απέναντι στα σωματεία και τους παράγοντες. Και θα σας πω το εξής: Ο Μιχάλης Κουκουλάκης είναι ένα πρόσωπο που έχει τιμήσει με την παρουσία του την ΕΠΣ Ηρακλείου, η οποία για 12 χρόνια τον στήριζε και τον στηρίζει. Όμως υπάρχουν κάποιοι κανόνες τους οποίους η FIFA, η UEFA και η ΕΠΟ έχουν επιβάλει και τους οποίους όλοι θα πρέπει να σεβόμαστε. Πολύ περισσότερο όταν είμαστε ψηλά στην ιεραρχία. Ο Μιχάλης Κουκουλάκης έχει λάβει πολύ σημαντικά ποσά για κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μιλάμε για μια καριέρα 7 ετών και γύρω στα 60 ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και δεν έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ ως ποσοστό από αυτά που λέει ο κανονισμός στην Ένωσή του. Όταν γίνεται αυτό, δεν είναι ηθικό η ΕΠΣΗ να τιμωρεί τον ερασιτέχνη παράγοντα και τα σωματεία με πρόστιμα 50 ή 100 ευρώ, τα οποία εάν οι Ελπίδες ή το Τυμπάκι δεν πληρώσουν, τα σωματεία να τιμωρούνται με μηδενισμό. Επίσης δεν είναι δίκαιο και ηθικό 100 διαιτητές της ΕΠΣ Ηρακλείου να πληρώνουν όλοι το ποσοστό που επιβάλει ο κανονισμός και ο ίδιος να μην το έχει κάνει ποτέ…»


Συνέντευξη στον Μανόλη Βαρδαλαχάκη